dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet casino
Bugun...



Amasya'da Kral Et Entegre Tesisinde Hayvana Yapılan Eziyet Kamerada


facebook-paylas
Güncelleme: 20-05-2024 09:44:03 Tarih: 20-05-2024 09:14

Amasya'da Kral Et Entegre Tesisinde Hayvana Yapılan Eziyet Kamerada

Amasya’da Kral Et Entegre tesisinde görevli iki kişi, kesim öncesi huysuzlanan bir büyükbaş hayvanı bayıltmak için başına defalarca baltayla vurdular. Bir diğer görevli ise canlı hayvana birkaç defa bıçak batırdı.

 Kombinadaki başka bir kişi tarafından cep telefonuyla görüntülenen anlar cep telefonuyla görüntülenerek sosyal medyada yayınlandı.

Olay, Suluova İlçesi Harmanağılı köyünde faaliyet gösteren "Kral Et Entegre" tesisinde meydana geldi. İddiaya göre, kesime hazırlanan bir büyükbaş, huysuzlandı ve işçilere saldırmaya başladı. Görevliler hayvana müdahale ederek sakinleşmemesi üzerine iki görevli, başına baltayla defalarca vurarak bayıltmak istedi. Bir diğer kişide canlı hayvana birkaç defa bıçak batırdı. Yaşanan anlar başka bir kişi tarafından cep telefonuyla görüntülenerek sosyal medyada yayınlandı.

GÖRÜNTÜDE YER ALAN İŞÇİLERİMİZ JANDARMADA İFADE VERİYORLAR

Görüntüler tepki çekerken Kral Et Entegre tesislerinin avukatı Mehmet Akif Aydın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, " Biz de bu olaydan dolayı üzgünüz. Yıllardır faaliyet gösteren bir işletmedir. Hiçbir şekilde böyle bir durumla bugüne kadar karşılaşılmış değildir. Bu yaşanan olayın da nasıl olduğu, nasıl geliştiğiyle ilgili basın en kısa zamanda şirket avukatlarına açıklama yapacağız. Üzücü bir olay

Sizin de bildiğiniz üzere 3-4 ay önce yine burada bir iş kazası meydana geldi. Kurtulan bir hayvanın bir işçiye çarpması sonucu bir işçimiz hayatını kaybetti burada. Onunla ilgili bu iki süreç devam ediyor. İşçilerimizin o olaydan dolayı da psikolojisi biraz etkilenmiş durumda. Bu olayda da yine hayvan zincirinden kurtulup işçilerin üstüne gelmesiyle bir anlık bir olay meydana geldi. Kendi iç bünyemizdeki incelemeyi tamamladıktan sonra gerekli açıklamayı paylaşacağız. Şu an olayda görünen işçilerimiz jandarmada ifade veriyorlar. Onlarla da görüştükten sonra şirket sahipleriyle de bir değerlendirmemizi yaptıktan sonra sizinle gerekli bilgileri en kısa zamanda paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Amasya’da Kral Et Entegre tesisinde huysuzlanan bir büyükbaşı bayıltmak için iki görevlinin başına defalarca baltayla vurması ve bir diğer görevlinin defalarca hayvana bıçak batırması görüntüsü ortaya çıkınca İ.T. (37) N.T. (19), H.S. (35), E.Ç. (20), ve A.A.(49) gözaltına alınarak Suluova Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Amasya Valiliği tarafından yapılan açıklamada 17.05.2024 günü bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yayınlanan ve bir et entegre tesisinde çekildiği iddia edilen, büyükbaş hayvana eziyet edildiğine dair görüntülerle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığının  bilgileri doğrultusunda, konu hakkında yapılan araştırmalar neticesinde, olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen şüpheliler İ.T., N.Τ., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak haklarında gerekli adli tahkikata başlandığı, Ayrıca, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Amasya Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğünce ilgili mevzuatlar doğrultusunda, işletme ve şüpheliler hakkında gerekli idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.



HABER VİDEOSU








Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI