dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet casino
Bugun...



Amasya İl Su Kurulu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi


facebook-paylas
Tarih: 17-05-2024 09:16

Amasya İl Su Kurulu İlk  Toplantısını Gerçekleştirdi

Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Şehit İdris Bolat Toplantı Salonu’nda ilk kez düzenlenen Amasya İl Su Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Amasya Valisi Yılmaz Doruk’un başkanlığında, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi ve Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yakup Karaaslan’ın katılımlarıyla havza ölçekli yönetim planları, su verimliliği il planları ile içme ve kullanma suyu güvenliği planlarının hazırlanmasına katkıda bulunmak, su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimine yönelik uygulamaların izlenmesi ve değerlendirilmesiyle ilgili çalışmaları yürütmek üzere oluşturulan “Amasya İl Su Kurulu” ilk toplantısını düzenledi.

Amasya Tarım ve Orman İl Müdürü Gürol Çetin’in açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıda; Amasya’da meydana gelebilecek taşkın sorunları, il ve ilçelerde yapılması planlanan su arıtma tesisleri ve su kuyuları, su kaynaklı oluşabilecek salgın hastalıkların önlenmesine yönelik çözüm önerileri, tarımsal üretimde suya daha az ihtiyaç duyulan tarım ürünleri hakkında bilgilendirme ve tarımsal su kullanımının kontrol altına alınması için gerçekleştirilen önlemler vb. konular ele alındı. Bu kapsamda ilimizde bulunan tüm kurum ve kuruluşların yoğun mesai harcadıkları vurgulandı.

Toplantı; Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Amasya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Amasya Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, İller Bankası Samsun Bölge Müdürlüğü, Amasya İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri 73. Şube Müdürlüğü temsilcilerinin sunumlarıyla devam etti.

Sunumların ardından soru-cevap ve öneriler karşılıklı münazara şeklinde tartışılarak toplantı sonlandırıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yakup Karaaslan ve ilimiz kurum ve kuruluşlarından temsilciler katıldı.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI