dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet
Bugun...



Başkan Sevindi, Halk TV’ye Canlı Yayın Konuğu Oldu


facebook-paylas
Tarih: 09-05-2024 09:18

Başkan Sevindi, Halk TV’ye Canlı Yayın Konuğu Oldu

Sevindi “Amasya'nın Geleceği İçin Gayretle Çalışacağız”

 

Amasya Belediye Başkanı Avukat Turgay Sevindi, Halk TV'de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile “Yeni Bir Sabah” programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

47 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin Amasya'da adayı olarak seçimlere katılan ve Belediye Başkanı seçilen Sevindi, ailesi, seçim kampanyası ve Amasya ile ilgili düşüncelerini canlı yayında tüm Türkiye ile paylaştı.

Sevindi, geçmiş dönemde partisinin il başkanlığı görevini yürüttüğünü ve şehri çok iyi tanıdıklarını belirtti.

ERKEN YOLA ÇIKARAK, GENÇ-YAŞLI HERKESİN GÖNLÜNE DOKUNDUK

Amasya'da belediye başkanı adayı kim olursa olsun çok erkenden adaylaşma gerektiğine inanarak yola çıktıklarını kaydeden Başkan Sevindi “Erken adaylık açıklamasını avantaja çevirmek istedik. Biz bunu da sağladık. Genel merkezimize de ilettik ve Aralık ayı itibariyle çok erken bir tarihte adaylığımız açıklandı. Yaklaşık 105-110 gün kadar bir kampanya süreci yönettik. Biz yaklaşık 40 gün boyunca şehirde tek aday olarak bir seçim propagandası yaptık. Diğer adaylara göre genç aday olmamızın çok faydasını gördük. Şehrin gençliğe ihtiyacı vardı. İl başkanı aday olduğumuzda da gençlik vurgusuyla devam etmiştik. Bunun sonrasında baktığımızda şehrimizde yaklaşık 1300 tane ilk defa oy kullanacak gencimiz vardı. İlk bir hafta bütün ekibimizle ve eşim Selin Hanımı da yanıma alarak kapı kapı bu gençlerimize gidip ziyaret ettik.

Şehrin belediye başkanı olacağız diye başladığımız süreçte hep ay yıldız rozetimizle gezdik. O bin 300 genç arkadaşımızın hepsine tek tek kapı kapı ekibimizle beraber gittik. 18 yaşına girmiş o genç kardeşlerimizden müthiş bir destek aldık. O genç kardeşlerimiz de belediye başkanının kendilerini önemsediğini görünce müthiş bir destek verdiler ve şehirde ilk 10 günde müthiş bir propagandamız oluşmaya başladı.

Hatta şöyle söyleyeyim, bazı evlere gittiğimizde öğrenci olan kardeşlerimiz, Turgay abi bize mektup getirecekmiş, benim mektubum geldi mi eve diye sürekli evdekilere sorular sorup mektuplarımızı beklemişler. Sonrasında gittiğimiz evlerde biz hiç sola oy vermedik. Ancak oğlumuz, kızımız sizden gelecek mektupla beraber çok heyecanlı size oy vermemiz konusunda müthiş bir baskı oluşturmaya başladıkları gibi güzel dileklerini söylediler. Bunlar bizim çok doru bir karar aldığımızın kanıtlarıydı.

Partimizde de arkadaşlarımızla konuştuğumuzda ve il başkan olduğumuzda hep şunu söylemiştim. Mutlaka ve mutlaka Amasya Belediyesi bizim tarafımızdan yönetilmeli. Şehirde gezdiğimiz, dolaştığımız noktada, dokunduğumuz yerlerde birçok kitleden belediye başkanlığı seçimi öncesinde tarafımıza aday olmamız konusunda telkinler gelmeye başladı. Yönetici arkadaşlarımızla konuştuk. Sonrasında bunu olgunlaştırdık. Gittiğimiz her yerde çok kabul gördük. Bunun sebebi de şu, 3,5 yıllık il başkanlığı döneminde biz hiç koltukta oturmadık diyebiliriz. Sürekli gezen, dolaşan, belediye başkan adayı olduğumuzda da esnafa gittiğimizde bu beşinci, yedinci gelişimiz diyebilecek kadar şehirde çok dolaşan birisiydik. Bunun avantajını fazlasıyla kullandık. Meslek hayatımızda da 17 yıllık meslek hayatımızda kimseyi üzmediğimiz için avukat olup da bu kadar toplumda kabul edilebilecek bir aday da çok zordur. Bu anlamda bizim için de avantaj oldu. Bunların hepsini bir araya getirdiğimizde, şehrin dinamikleriyle buluşturduğumuzda müthiş bir sinerji yaratarak 40 gün erken adaylaşarak, gençlere, toplumun her kesimine dokunmakla beraber çok keyifli bir seçim süreci geçirdik.” dedi.

Sevindi, belediye başkanı olarak göreve başladıktan sonra atama ve işe alma konusunda adil bir politika izleyeceklerini ve liyakat prensibine önem vereceklerini belirtti. Eş dost akraba yerine, hak eden ve liyakat sahibi kişilerle çalışmayı tercih edeceklerini de dile getirdi.

HERKESİ KÜLTÜR SANAT FESTİVALİMİZE BEKLİYORUZ

Amasya'nın tarihi ve kültürel zenginliklerine de değinen Sevindi, şehrin 8500 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve birçok önemli esere ev sahipliği yaptığını vurguladı.

Sevindi, “Şehzadeler şehrimizin 8500 yılı bir tarihi var. Kral Kaya Mezarları dediğimiz M.Ö. 3. yüzyıla ait Pontus krallarına ait mezarlar var. Bunun ön tarafında tarihi konaklarımız Yalıboya evleri ve  Amasya Kalemiz var. Amasya’mızda birçok medeniyete başkentlik yapmışız. 8500 yıllık tarih ile birçok eserin olduğu bir kent burası. Tarihi dokusuyla had safhada ön plana çıkan bir kent. Amasya, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta İstanbul'dan Samsun'a bandırma vapuruyla geldikten sonrasında 12-22 Haziran'da yaklaşık 10 gün Amasya'da kaldı ve Amasya tamimi imzalandı. Kurtuluşun ve kuruluşun kenti dediğimiz Amasya'da bağımsızlık meşalesinin yakıldığı tarihtir. O yüzden yaklaşık 30-35 gün sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün Amasya'ya gelişinin yıl dönümünü kutlayacağız. Şehrimize de her yıl 12-22 Haziran'da Mustafa Kemal Atatürk’ün Amasya'ya gelmesiyle beraber Kültür Sanat Festivalimiz var. Bunun için çok büyük bir gayret gösteriyoruz. 12-22 Haziran'ı coşkulu bir şekilde kutlamak istiyoruz. O yüzden de çalışmalarımız devam ediyor. Tüm Amasyalı hemşehrilerimizi ve ülkemizdeki tüm vatandaşlarımızı 12-22 Haziran'da Amasya'ya davet ediyoruz” şeklinde konuştu

AMASYA’MIZIN BİRÇOK LEZZETİNİ TATMAYA BEKLİYORUZ

Amasya’nın yöresel lezzetlerine de değinen Turgay Sevindi, “Amasya'da keşkek, baklalı dolma bizim için çok önemlidir. Toyga çorbamız var. Herkesi Amasya’mızın birçok lezzetini tatmaya bekliyoruz” dedi.

ŞEHİRDEKİ HER 5 KİŞİNİN İKİSİNİN OYUNU ALDIK

Şehirdeki her 5 kişiden 2’sinin oyunu aldıklarını da canlı yayında ifade eden Turgay Sevindi, “31 Mart seçimleriyle beraber 7 ilçesi olan Amasya'da Taşova ilçemizi de 47 yıl sonra kazandık. Oradaki başkanımızla beraber Cumhuriyet Halk Partisi Amasya'da birinci parti haline geldi. Bu mevcut Taşova'daki belediye başkanımız da yaklaşık 10 yıldır ilçe başkanlığı yapan arkadaşımızla altyapısı oluşturulmuş bir çalışmayla beraber Cumhuriyet Halk Partisi yıllar sonra Amasya'da birinci parti olarak çıktı. Bu il genel meclisinde de aynı şekilde gerçekleşti. Bundan sonra biz 4 belediye başkanımız ve partideki belediyecilerimizle beraber bunu sürdürmek zorundayız. 4'ü, 5, 6'yı, 7' yapmak için çalışacağız. Ama öncelikle 2028 için daha büyük, daha coşkulu bir şekilde çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Amasya'da 3 milletvekilimiz var. Bir tanesi Cumhuriyet Halk Partili. Bunu en azından bir sonraki seçimde 2 yaparak devam etmek istiyoruz. Amasya için söylüyorum 31 Mart seçimleri bizim açımızdan büyük bir başarıydı. Toplumun her kesiminden oy aldığımız bir seçimdi. Hem Adalet ve Kalkınma Partisi'nden, hem Milliyetçi Hareket Partisi’nden, hem de İYİ Parti'den fazlasıyla oy aldık. 2019 seçimlerini, ittifakla beraber 10 bin oyla bitiren partimiz, bu seçim 27 bin oya geldi. Üzerimizdeki sorumluluk çok büyük. Şehirdeki her 5 kişinin ikisinin oyunu aldık. Bunu meclis toplantılarımızda, diğer siyasi partideki gruptaki arkadaşlarımıza da söyledik. Şehrin menfaatleri için beraber çalışacağımız bir dönem olması için gayret göstereceğiz.” İfadelerine yer verdi.

HEP BİRLİKTE ŞEHRİMİZİN MENFAATİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Diğer siyasi partilerle de şehrin menfaati için hizmette buluşacaklarının altını çizen Başkan Sevindi, “Amasya'da iktidarın temsilcisi il başkanı ve milletvekilleri ile geçen haftalarda hayırlı olsun ziyaretine geldiklerinde mutlaka şehrin menfaatleri için beraber çalışmamız gerektiğini söyledik. Onlar da bunu doğal olarak kabul ettiler. Burada seçim bitti. Demokrasinin sonuçlarını hepimiz kabullenmek zorundayız. Bu sonuçlar doğrultusunda da biz yerelde genelde de AK Partili arkadaşlarımızla beraber, şehrin menfaatleri için beraber çalışacağımızı düşünüyorum. Amasya’mızda bizim ikili ilişkilerimiz çok fazladır. Birbirimizi yolda, çarşıda çok fazla görürüz. Sokaklarda bir saat gezdiğinizde iki kez görebileceğiniz bir kentte yaşıyoruz. O yüzden o iki ilişkilerle beraber ben yerel genel ayrımı yaşanmadan şehrin hizmetle beraber buluşacağını ve bir problem yaşamayacağımızı düşünmüyorum” ifadeleri ile canlı yayına son verdi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI