Bugun...



Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı Yapıldı


facebook-paylas
Tarih: 07-05-2024 09:10

Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı Yapıldı

Başkan Sevindi; “Alacağımız Her Kararda Amasya Halkına Soracağız”

 

Amasya Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı, Belediye Başkanı Avukat Turgay Sevindi başkanlığında yapıldı.

 Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Avukat Turgay Sevindi, Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir ve meclis üyeleri katıldı.

Belediye Başkanı Avukat Turgay Sevindi toplantıya başlamadan önce seçim sonrasında 1 ayı değerlendirerek açıklamalarda bulundu.

HİÇ ÜRETİM YAPMAYAN GES’İ AKTİF HALE GETİRECEĞİZ

Başkan Sevindi belediyeye ait HES ve GES tesislerine ziyareti ile konuşmasına başlayarak, “Tüm gruplarımızı davet ettik, arkadaşlarımızla birlikte belediyemize ait HES ve GES tesislerimizi ziyaret ettik. HES’in tam randımanlı çalışmadığını, sudan kaynaklı problemler olduğunu gördük. Bizim HES projemizde üretmemiz gereken maksimum seviyeye ulaşamadığımızı, bu nedenle de eksikliği gidermek amacıyla firma tarafından bir de GES projesi yapıldığını gördük. GES projesi yaklaşık bir buçuk yıl önce bitmesine rağmen buranın hiçbir şekilde kullanılmadığını tespit ettik. Hiçbir şekilde elektrik üretimi yok. Bununla ilgili cumartesi günü firma yetkilisi geldi. Belediyede makamda yaklaşık bir saat bir görüşme yaptık. HES ile ilgili bazı hukuki ve teknik sıkıntılarımız var. Bunları çözmek için gayret gösteriyoruz. GES'i aktif edebilmek için EPDK'dan YEDAŞ aracılığıyla 23 Şubat'ta bir başvuru yapmışız. Bunun henüz dönüşü yapılmadığını gördük. Yedaş Bölge Müdürü ile de görüştüğümüzde evrakın takibini sağlayacağız. Suyun da artmasıyla beraber HES'teki verimliliği artırmak istiyoruz. GES'i de aynı hatta bağlanmış. Ancak burada lisanslı-lisanssız üretim anlamında bir teknik problem var. Bizim şehrimizde yapılan HES projesinin lisanssız olması ve hukuki olarak da EPDK mevzuatında buna ilişkin bir düzenleme olmaması ile beraber bir problem var. Bu sorunu biran önce çözmek istiyoruz. Bir buçuk yıldır aktif hale getirilmeyen GES’İ de aktif hale geçirmek için gayret göstereceğiz.

HES ile ilgili eksiklikleri mevcut yapan firma, teknik personeli göndererek çözeceğini söyledi, yazışmaları da biz takip ederek devam edeceğiz” dedi.

TELEFERİKTE SÖZLEŞME FESH EDİLMEMİŞ

Kentteki en çok konuşulan ve merak edilen teleferik projesi ile ilgili de mecliste konuşan Başkan Sevindi, “Şehrimizde önceki dönemimizden kalan büyük projeler var. Teleferikle ilgili yine aynı firma burada ihale alıcısı. Ancak yapılan sözleşmede yüklenici firmanın konkortunu ilan etmesi halinde sözleşmenin fesi gerekirken bu yola gidilmemiş. Teleferik kısmında firmayla görüşmelerimiz devam edecek ama yasal zemini oturtmak istiyoruz. Firmanın da bizim gördüğümüz kadarıyla ülkedeki ekonomik durum enflasyonist durumdan kaynaklı olarak pek yapmaya yaklaşmayacağı gibi bir izlenim edindim” şeklinde konuştu

OTOPARKLARI BELEDİYEYE KAZANDIRACAĞIZ

Teleferik firması ile aynı firmaya otopark işletmesi verildiğini de kaydeden Başkan Sevindi,

“Teleferik firması şehrimizdeki otoparkların işletmesini de almış. Bu otoparkların devrini de bu hafta içinde belediyemize kazandıracağız. Buradaki otoparkları da Amasya Belediyesi olarak biz işletmeye yeniden başlayacağız.” diye konuştu

HERKESİN ÖZLEM DUYDUĞU BELEDİYE ÇAY BAHÇESİ GÜNDEMİMİZDE

Belediye çay bahçesi yapılması kararını da Amasya halkına soracaklarını söyleyen Başkan Sevindi

“Yine elimizde bir önceki dönemden kalan büyük yatırımlarımızdan eski belediye binamızın yerine yapılan otelle ilgili biraz gelişme var. Otelin yapıldığı binanın yanında biliyorsunuz ordu evi var. Ordu evi de boşaltıldı.  Buranın depreme dayanıklı olmadığı için boşaltılmasına karar verilmiş. Seçildiğimiz dönem sonrasında, tugay komutanımızla konuştuğumuzda burayı belediyeyle takas edebileceğimiz yani belediyenin arsalarıyla takas edebileceğimizi konuştuğumuzda konu bir yerden sonra otel ile Orduev'in olduğu yeri takaslamak ya da üzerine alacağımız belirli konuşma noktasına geldi. Oteli yaptığımız yer 5 bin 300 metrekare, Orduevinin olduğu yer 6 bin 800 metrekare. Gayrimenkul değerleme uzmanları aracılığında bir değerlendirme kıymet takdiri yapacağız. Sonrasında olgunlaşır ise bunu tekrar sizlerle paylaşacağız. Ama şu anda sadece sözde kalan bir takas talebi var. Bu konuyla ilgili her bir adımımızı Amasya halkına soracağız. Burayı eğer takaslar isek de ordu evinin olduğu yeri hepimizin özlem duyduğu eski belediye çay bahçesi tarzında bir yere çevirmek, altına da otopark yapmak gibi bir proje olabileceğini düşünüyoruz. Ancak dediğim gibi olgunlaşmadığı için bunu biraz daha bekleyeceğiz. Olgunlaştığında yine meclisimize de bilgi vereceğiz.” şeklinde konuştu

Başkan Sevindi ayrıca büyük projelerden Gözlekle ilgili henüz herhangi bir adım atamadıklarını bunu da öz eleştiri olarak kabul ettiğini belirtti.

ÖDENEN MAAŞ VE İKRAMİYE GERİ BELEDİYEYE KAZANDIRILDI

Başkan Sevindi son olarak belediyede çalışan olarak gözüken fakat işe gelmediğini duyurduğu personelden belediye tarafından ödenen maaş ve ikramiyeyi geri belediyeye kazandırdıklarını söyledi. Oto alım-satım pazarını tekrar aktif haline getirdiklerini kaydeden Başkan Sevindi tüm hemşehrilerine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederek, hayırlı olsun ziyaretlerinin Salı ve Perşembe günleri kabul edileceğini duyurdu.

Başkan Sevindi’nin konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI