dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet casino
Bugun...



Camcı, "Öğretmen Atamalarındaki Mülakat Uygulamasını Yargıya Taşıdık"


facebook-paylas
Tarih: 17-05-2024 09:08

Camcı,

Eğitim Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı, öğretmen atamalarında mülakat uygulamasının yargıya taşındığını duyurdu. Camcı, yaptığı açıklamada 14 Mayıs 2024 tarihli ve 32546 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte yapılan değişikliklere dikkat çekti. Bu değişikliklere göre öğretmenliğe atanacak adayların sözlü sınav başarı puanlarının, KPSS puanının yüzde 50’si ve sözlü sınav puanının yüzde 50’si alınarak belirlendiğini ifade etti.

Camcı, mülakat uygulamasının kamu vicdanında karşılığı olmadığını ve sosyal maliyetler ürettiğini belirterek, öğretmen adaylarından çok mağdur yarattığını vurguladı. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının süreçleri ve sonuçları itibarıyla sorunlu olduğunu söyleyen Camcı, mülakatla yürütülen bu sürecin eğitim-öğretime zarar verdiğini, kamuya olan güveni zedelediğini ve adalet duygusunu yaraladığını dile getirdi.

Bugüne kadar yapılan uygulamaların, mülakatın öğretmen adayının mesleki bilgi ve yeterlilik düzeyini ölçmediğini, adayın öğretmenlik mesleğine uygunluğunu ve yetkinliğini değerlendiremediğini gösterdiğini ifade eden Camcı, mülakat sürecinin şeffaf ve denetlenebilir olmamasının da bu durumu pekiştirdiğini belirtti.

Camcı, mülakatın öğretmen adaylarının mesleğe yetkinliğini ve yeterliliğini tespit etmekten ziyade bir 'aday eleme aracı' olarak algılandığını söyledi. Mülakat sürecinde adayların kazanma veya kaybetme nedenlerinin objektif bir şekilde izah edilememesinin, yıllarca emek vererek okumuş ve birçok yazılı sınavdan geçmiş öğretmen adaylarının adalet duygusunun zedelenmesine neden olduğunu vurguladı.

Eğitim-Bir-Sen olarak her platformda mülakatın gereksiz bir atama prosedürü olduğunu ve öğretmenlik mesleğine hiçbir somut katkısının olmadığını defalarca ifade ettiklerini belirten Camcı, hakkaniyet kıstasları tartışmaya açık olan bu uygulamaya karşı olduklarını yineledi.

Son olarak, Eğitim-Bir-Sen olarak Danıştay 2. Dairesi’nde 2024/1722 Esas sayılı dosya ile açtıkları davada, sözleşmeli öğretmenlik istihdamında mülakata ilişkin 652 sayılı KHK’nin ek 4. maddesinin Anayasa Mahkemesi’ne götürülerek iptalini talep ettiklerini, ayrıca Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik’in 12. maddesine eklenen "Sözlü sınav..." ve "...ile sözlü sınavdan alınan puanın %50’si..." ibarelerinin iptalini istediklerini duyurdu.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI