dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet casino
Bugun...



“Dünyanın Dört Yanında Filistin İçin Direnen Üniversite Bileşenlerini Selamlıyoruz!"


facebook-paylas
Tarih: 07-05-2024 08:59

“Dünyanın Dört Yanında Filistin İçin Direnen Üniversite Bileşenlerini Selamlıyoruz!

Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Mustafa Ölgün, "Dünyanın Dört Yanında Filistin İçin Direnen Üniversite Bileşenlerini Selamlıyoruz!"  dedi.

Ölgün, İsrail'in Filistin'deki insanlık dışı katliamları nedeniyle ateşkes ilan edilmesi ve üniversitelerde İsrail'le iş birliği yapan şirketlerin tasfiye edilmesi talebini dile getirdi. Ölgün, 17 Nisan 2024 tarihinde ABD'deki Columbia Üniversitesi'nde başlayan protestoların, üniversite bileşenlerinin demokratik haklarını kullanarak taleplerini dile getirmeleriyle polis şiddetiyle bastırılmaya çalışıldığını ifade etti.

Protestoların Yale, New York, Teksas, Kaliforniya ve Brown Üniversiteleri başta olmak üzere birçok üniversiteye yayıldığını belirten Ölgün, ABD genelinde 2 binin üzerinde öğrencinin tutuklanmasının ardından dünya genelinde güçlü tepkilerin yükseldiğini vurguladı. Fransa, İtalya, İngiltere, Avustralya, Kanada, Hindistan, Kuveyt, Tunus, Lübnan ve Mısır'daki üniversitelerde de protestoların başladığını aktaran Ölgün, üniversitelerin siyasi iktidarların ve sermaye çevrelerinin hizmetinde olmadığını ve demokrasinin, özgürlüğün, eşitliğin, eleştirel düşüncenin, hukukun, sanatın ve felsefenin mekânları olduğunu vurguladı.

İnsanlık dışı katliamlara karşı demokratik tepkilerini kullanan tüm üniversite bileşenlerini selamlayan Ölgün, polis şiddetiyle protestoları bastırmaya çalışan üniversite yönetimlerini ve hükümetleri kınadı. Ölgün, demokrasiyi savunan ancak gerektiğinde faşizan yöntemlere başvuran siyasi iktidarların tarihin karanlık sayfalarında hak ettikleri yeri alana kadar mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI