Bugun...



“Kaybedeceğimiz Bir Can Bile Bizim İçin Önemlidir”


facebook-paylas
Tarih: 08-05-2024 09:11

“Kaybedeceğimiz Bir Can  Bile Bizim İçin Önemlidir”

Amasya'da “Karayolu Trafik Güvenliği Günü” ve “Karayolu Trafik Haftası” dolayısıyla trafik güvenliği konusunda halkı bilinçlendirmek için çalışma başlatıldı.

Kentte bulunan Yavuz Selim Meydanı'nda ‘Hayatla Yarışılmaz” mottosunun etkin olarak kullanılması ve tanıtılması amacıyla bilgilendirme standı açıldı. Kurulan simülasyon aracı ile vatandaşlara emniyet kemerinin önemi vurgulandı. Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir, Amasya İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve Amasya İl Jandarma Komutanı Mehmet Arı da meydanda kurulan bilgilendirme standını ziyaret  ettiler.

“HAYATLA YARIŞILMAZ”

Trafik Haftasını kutlayan Vali Yılmaz Doruk, “Bu hafta trafik haftası içerisindeyiz. Burada vatandaşımızı bilgilendiriyor trafik kazalarına ve önlemlerine dikkat çekiyoruz. Ve trafikte nasıl davranmamız gerektiği yönünde emniyet ve jandarma birimlerimiz tarafından vatandaşımız bilgilendiriliyor. Bu seneki mottomuz “hayatta yarışılmaz”. Trafikte kaybedeceğimiz bir can bile bizim için önemli. Trafikte ama yaya olarak ama araç kullanıcısı olarak trafikte yer alırken nasıl davranmamız gerektiği hususunda burada bilgilendirme yapıyoruz. Trafik önemli bir konu çünkü her yıl çok sayıda insanımızı bu trafikten kaybediyoruz. Hem bizim devlet tarafından, kolluk bilimlerimiz tarafından denetimler ve tedbirleri artırdığımız ölçüde bu konudaki kazalarımız ve insan kayıplarımız da azalıyor. Trafik kuralları önemli. En önemlisi aşırı hızdan çok kayıplarımız oluyor. Bir de uzun süreli direksiyon başında olma. Yani dinlenmeden uzun saatler boyunca yolda olmak bizim hata yapmamızı arttırıyor. İstenmedik sonuçlar doğuruyor. Alkollü araç kullanmaya hiçbir şekilde tolerans tanımayacağımız bir husus. Dolayısıyla bunlar kazaları artıran başlıca faktörler. Bu konulara dikkat edersek mutlu şekilde ailelerimizle, sevdiklerimizle buluşma keyfine de ulaşırız.” dedi.

ALKOL GÖZLÜĞÜ TAKTILAR

Etkinlikte, emniyet kemerinin önemi ve alkollü araç kullanmanın riskleri uygulamalı olarak anlatıldı.

Vatandaşların bindiği ve bir düzenekle sabitlenen otomobil takla attırıldı. Emniyet kemeri takan vatandaşların fazla zorlanmadığı olayda, emniyet kemeri takmayanların ters dönen araçta büyük güçlük yaşadığı gözlendi.

Daha sonra 1 promil alkolüyken araç kullanmanın zorluğu 'alkol gözlüğü' olarak adlandırılan özel bir gözlük takılarak anlatılmaya çalışıldı. Gözlüğü takan vatandaşlardan, penaltı atışı yapması istendi. Gözlükle atış yapanlar, topa vurmakta zorlandı.



HABER VİDEOSU








Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI