dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet
Bugun...


Amasya’da Madımaklar İmece Usulü Ayıklanıyor
Tarih: 03-05-2024 09:21:16 Güncelleme: 03-05-2024 09:21:16


facebook-paylas



Amasya’da oldukça fazla tüketilen Madımak köylerde ve mahallelerde imece usulü ile ayıklanıyor. Mahallelerde bir araya gelen ev hanımları hem mevsiminde tüketilmesi için hem de kış aylarında tüketilmek üzere dondurucuya koyacakları Madımakları birlikte ayıklıyorlar. Baharın müjdecisi olarak bilinen Madımak havaların ısınması ile tezgâhlardaki yerini alırken, Yüzevler Mahallesinde ev hanımları ise imece usulü ile madımak ayıklıyor. Toplanan madımaklar pastırma ya da sucuk eklenerek çorba halinde veya yoğurtlu olarak sofralardaki yerini alıyor. Komşuları ile madımak ayıklayan Suna Doğan, “Madımak zamanı geldi. Bizde komşularla birlikte madımak ayıklıyoruz. Toplaması zahmetli ayıklaması zahmetli. Sağ olsun mahallemizde komşularımızla birlikte madımaklarımız ayıklıyoruz. Madımak yemeği çok lezzetli. Donduruculara da madımak koyuyoruz. Kışın yan yana geldiğimizde, kış oturmaları yaptığımızda afiyetle pişirip de yiyoruz” dedi. Anadolu mutfağınızın lezzetli bitkisi madımak otunun birçok faydasına değinen Suna Doğan, “ Madımak İdrar arttırıcı ve idrar söktürücüdür, bitkisel bir antibiyotiktir. Şeker hastalarına iyi gelir. Damarları büzücü etkileri ile basur, doğum sonrası kanamalar ile aşırı adet kanamalarında faydalıdır. Mide ve bağırsak hastalıklarına iyi gelir” şeklinde sıraladı. Doğan son olarak hem lezzetli hem de şifa dolu bitki olduğunu, herkese tüketmeleri konusunda tavsiyede bulundu.




VİDEO KATEGORİLERİ
VİDEOLAR
  • ÇOK İZLENENLER
Hayatını kaybeden Melis’in sınıfında hüzün hakimAmasya'da, boğaz ağrısıyla götürüldüğü semt polikliniğinde yapılan iğnenin ardın..
ATSO’da Seçim Sonrası İlk Meclis ToplantısıAmasya Ticaret ve Sanayi Odası 01 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen seçimin a..
Sis Amasya’yı terk ediyor Amasya geçtiğimiz haftadan beri etkili olan sis kenti terk etmeye başladı. ..
YUKARI