Tweet |
Amasya’nın semt pazarlarında, yaz meyvelerinin tatlılarından biri olan incirler tezgahlarda yerini aldı. Özellikle incir reçeli yapmak isteyenler için bu sezon, taptaze ve kaliteli incirler pazarda sunuluyor.
Amasya’nın semt pazarlarında incirler, alışveriş yapanlar tarafından büyük ilgi görüyor. İncir reçeli, özellikle sabah kahvaltılarında veya tatlı olarak sofralara lezzet katıyor.
Pazar esnafı Hüseyin Çolak, “Pazarda incirlerimiz bol, taze ve fiyatları da uygun. İncir reçeli yapmak isteyenler için incirlerimizi sabahları taze olarak getiriyoruz, bu nedenle meyvelerimiz hem sağlıklı hem de lezzetli.” şeklinde konuştu.
İncir reçelinin yapımında kullanılacak meyvelerin seçiminin önemine dikkat çeken Çolak, “İncir reçeli yaparken meyvelerin olgun ve taze olması gerekir. Şu anda pazarda bulabileceğiniz incirler, bu amaç için oldukça uygun. İncirlerin kalitesi, reçelin tadını ve kıvamını doğrudan etkiler. En iyi sonuç için taze ve sağlam incirleri tercih etmenizi öneririm.” dedi.
Hüseyin Çolak, Amasya’daki pazarlarda her gün taze incirler sunduklarını ve incir reçeli yapmak isteyen herkesin pazarlarına uğrayarak kaliteli incirleri bulabileceğini belirtti.
Pazara alışverişe gelen Ali Karaca ise, “Her yıl yazın incir reçeli yapmak için pazara geliriz hanımla. Şu anda pazarda bulduğum incirler çok taze ve kokusu harika. İncirlerin taze olması çok önemli, çünkü reçelin kalitesi direkt olarak meyvelerle ilgili. Burada bulduğum incirler gerçekten harika görünüyor. Bu yıl da çok güzel reçeller hazırlayacağız inşallah afiyetle de yiyeceğiz” diye konuştu.