Bugun...


Amasya’da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı
Tarih: 24-04-2024 09:16:54 Güncelleme: 24-04-2024 09:16:54


facebook-paylas



Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kuruluşunun 104. Yıl Dönümü ’nün kutlandığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Amasya’da coşkuyla kutlandı. Yavuz Selim Meydanı’nda düzenlenen ve halkın yoğun katılım gösterdiği programa Vali Yılmaz Doruk ve eşi Meral Doruk, Garnizon Komutanı Tuğg. Kemal Çakıroğlu, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, il protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Program Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin anısına gerçekleştirilen saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Ardından Vali Yılmaz Doruk, Garnizon Komutanı Tuğg. Kemal Çakıroğlu, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi çocukların ve halkın bayramını kutladı. Daha sonra bir öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini anlatan konuşma ve şiirler seslendirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen’in TBMM’nin açılış süreci ve 23 Nisan’ın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmasına ilişkin konuşmasının ardından, anasınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencileri tarafından halk oyunları ve çeşitli gösteriler sahnelendi. Halkın ve protokolün büyük beğenisini kazanan gösterilerin ardından kutlamalar sona erdi. Törenin sonunda çocukların bayram coşkusuna ortak olan Vali Yılmaz Doruk ve Meral Doruk ve Belediye Başkanı Turgay Sevindi, çocuklarla bir araya gelerek, hatıra fotoğrafı çektirdiler.




VİDEO KATEGORİLERİ
VİDEOLAR
  • ÇOK İZLENENLER
ATSO’da Seçim Sonrası İlk Meclis ToplantısıAmasya Ticaret ve Sanayi Odası 01 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen seçimin a..
Hayatını kaybeden Melis’in sınıfında hüzün hakimAmasya'da, boğaz ağrısıyla götürüldüğü semt polikliniğinde yapılan iğnenin ardın..
Sis Amasya’yı terk ediyor Amasya geçtiğimiz haftadan beri etkili olan sis kenti terk etmeye başladı. ..
YUKARI