Bugun...


Bahar Ayının Gelmesiyle Madımak Sezonu Açıldı
Tarih: 22-04-2024 09:11:05 Güncelleme: 22-04-2024 09:11:05


facebook-paylas



Amasya’da bahar ayıyla birlikte doğada kendiliğinden yetişen madımak pazarlardaki tezgahlarda yerini aldı. Toplaması da pişirilmesi kadar zahmetli olan madımağın kilosu 80 liradan satışa sunuluyor. Amasya’da yemekler arasında bulunan madımak, havaların ısınmasıyla birlikte tezgahlardaki yerini aldı. İlkbahar döneminde köylü kadınlar tarafından kırlardan toplanarak pazarda satışa sunulan madımak, taze tüketildiği gibi kış için kurutularak da pişiriliyor. Amasya Seyyar Pazarcılar Dernek Başkanı Tolga Güven, her yıl bahar ayının gelmesiyle birlikte madımak satışı da yaptığını söyledi. MADIMAK TEZGÂHLARIMIZDA YERİNİ BULDU Madımağın kilosunu 80 liradan satışa sunduğunu kaydeden Güven," İlkbahar ayları ile birlikte Nisan, Mayıs ve Haziran’ın ilk haftası çıkmaya başlayıp toplanılan madımak bitkisi özellikle akşam yemeklerinde Amasya’mızın tercihi oluyor. Doğada kendiliğinden yetişen ve birçok derde karşı şifalı olduğu düşünülen madımak bitkisi pazar tezgâhlarımızda yerini aldı. Madımak toplamak çok zor ve zahmetli bir iş, tek tek toplanıyor. Emek isteyen bir iş. Müşterilerimiz hem yemeye hem de temizleyip poşetleyerek dondurucuya koyarak kış için satın alıyorlar. Pazarımızda tüm ürünlerimiz bol şükür. Uygun fiyatlarla taze ürünlerimizi vatandaşımız için tezgâhlarımızda yer veriyoruz. Alışveriş yapmaları için pazarımıza bekliyoruz” dedi. NENELERİMİZ TOPLAR PİŞİRİR YEDİRİRDİ Eskiden köylerde madımak topladıklarını belirten vatandaşlardan Fatma Hatice Gürgen “Küçüklüğümüzden beri nenelerimiz toplar pişirir yedirirdi. Biz de alıştık tadı da çok lezzetli bende çocuklarıma da yedirip büyüttüm. Şimdi onlar da kendi çocuklarına yapıyorlar. Madımağı kim sevmez ki?” şeklinde konuştu




VİDEO KATEGORİLERİ
VİDEOLAR
  • ÇOK İZLENENLER
ATSO’da Seçim Sonrası İlk Meclis ToplantısıAmasya Ticaret ve Sanayi Odası 01 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen seçimin a..
Hayatını kaybeden Melis’in sınıfında hüzün hakimAmasya'da, boğaz ağrısıyla götürüldüğü semt polikliniğinde yapılan iğnenin ardın..
Sis Amasya’yı terk ediyor Amasya geçtiğimiz haftadan beri etkili olan sis kenti terk etmeye başladı. ..
YUKARI