dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet
Bugun...



Vali Doruk, “Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesi’nin” Açılış Programına Katıldı


facebook-paylas
Güncelleme: 09-05-2024 09:21:00 Tarih: 09-05-2024 09:18

Vali Doruk, “Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesi’nin” Açılış Programına Katıldı

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, “Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesi’nin” açılış programına katıldı. Amasya Valiliği, Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Amasya Üniversitesi arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan ‘İşbirliği Protokolü’ kapsamında, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde gerçekleştirilen programda ayrıca Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Yoldaş, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ve projeden faydalanan katılımcılar yer aldı.

2026 Yılı Mart Ayında sona ermesi planlanan projenin açılışında konuşan, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ile Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, projede emeği geçen paydaş kurumlara teşekkür ederek, hayırlı olması temennisinde bulundular.

Vali Doruk ise konuşmasında şunları ifade etti: “Değerli Başsavcımız, kıymetli Rektörümüz, bugün Mart Ayının başında protokolünü imzalayarak, Valiliğimiz, Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Rektörlüğümüzün işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz “Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesi’nin” açılış töreninde, sizlerle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle katılımınızdan ötürü teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Bağımlılık, türü ne olursa olsun, insanlığımızı ruhen ve bedenen felce uğratan, bedenî ihtiyaçlarının kölesi haline getiren salgın bir hastalıktır. Hiçbir bağımlılığı bir diğerine tercih edemeyiz. Zira insanın iradesini elinden alan bu davranışların daha az tehlikelisi yoktur. Fakat madde bağımlılığı, elbette hayatın ışığını söndüren en trajik bağımlılıkların başında gelmektedir.

Ne yazık ki günlük yaşantımızda zaman zaman, bağımlılıklardan ötürü mahvolan yaşamları, dağılan aileleri, çevremizde görmekte; televizyonlarda ve sosyal medyada üzülerek izlemekteyiz. Biz de bugüne kadar yapılan rehabilitasyon çalışmalarına ilaveten, bu toplumsal sorunun çözümüne katkı sunmak amacıyla, Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Amasya Üniversitesi Rektörlüğümüzle işbirliği yaparak, cezalarını tamamlayan ve denetimli serbestliğe tabi olan hükümlülerimize yönelik ‘Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesi’nin açılışını gerçekleştiriyoruz.

Projemizden faydalanan kardeşlerimizin su sesi ve müzikle terapi yöntemiyle buluşmaları sağlanarak, "bedensel, ruhsal ve zihinsel" olarak yenilenmelerini amaçlamaktayız.

Proje kapsamında katılımcıların müzikal becerileri desteklenerek, kendilerini ifade etme yetenekleri ve özgüvenleri de arttırılacaktır. Valiliğimiz olarak projeye 106 bin TL tutarında  destek sağladığımızı ifade etmek isterim. Amasya’mızda hayata geçirilecek bu ve buna benzer projelere olan desteğimiz bundan sonra da devam edecektir.

Sözlerime son verirken, ‘Bağımsızlık Türkünü Söyle’ Projemizin İlimizdeki katılımcıların rehabilitasyon ve kişisel gelişim süreçlerine üst seviyede katkı sağlamasını diliyor, desteklerinden ötürü Kıymetli Başsavcımıza, Rektörümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Programın sonunda, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi tarafından kanun dinletisi sunuldu.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI