dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet
Bugun...



Küp, “Devlet Kurumları Her Partiye Eşit Mesafede Olmalı”


facebook-paylas
Tarih: 08-05-2024 09:08

Küp, “Devlet Kurumları Her Partiye Eşit Mesafede Olmalı”

CHP Amasya İl Başkanı İlker Küp Amasya ve ilçelerinde son günlerde yapılan şehrin sorunlarının tartışıldığı toplantılarda siyasi parti ayrımını vurgulayarak, devlet kurumlarının tarafsız olmasının önemine dikkat çekti.

CHP İl Başkanı Küp toplantılarla ilgili basın açıklamasında bulundu.

Küp, “Adalet ve Kalkınma Partisi İl, İlçe Örgütleri ve Amasya AK Parti Milletvekilleri ile son günlerde Amasya ve ilçelerinde şehrin sorunlarının tartışıldığı toplantılar yapmaktadır. Bu toplantılara mahalle, köy muhtarları ile İl Genel Meclisi üyeleri çağırılmıştır. Bir siyasi partinin böyle bir çalışma yapması tarafımızdan yadırganmaz. Ancak ve ne yazık ki bu toplantılarda normal olmayan, bizim hayretle ve esefle karşıladığımız bazı durumları kamuoyunun bilgisine sunmakta bizim görevimiz.” şeklinde konuştu.

Küp, açıklamasının devamında:

“Bu toplantılar Amasya Valiliği tarafından yapılıyor ve bir siyasi partinin İl, İlçe Örgütleri ve Milletvekilleri çağırılıyorsa bu yanlış, bu toplantılar bir siyasi parti tarafından yapılıyor ve toplantılara Sayın Valimiz, Kaymakamlarımız, Kurum Müdürlerimiz katılıyorsa bu daha da yanlış. Bu durumda;

1- Bir siyasi partinin toplantılarına devleti temsil eden, her kesime eşit yaklaşımda bulunması gereken Sayın Valimiz, İlçe Kaymakamlarımız, Kurum Müdürlerimiz katılmaktadır.

2- Toplantılara Suluova'da, Göynücek'te, Hamamözü’nde Sayın Valimiz, Kurum Müdürleri ve Belediye Başkanları da katılıyor. Belediye Başkanlarının bu toplantılara katılması gayet isabetli; çünkü o beldenin sorunlarını en iyi bilenler Belediye Başkanlarıdır.

3- Ancak Amasya Merkezde, Merzifon'da, Gümüşhacıköy'de, Taşova'da yapılan toplantılarda neden Belediye Başkanları çağırılmadı? Belediye Başkanlarını çağırmak aklınıza gelmedi mi? Yoksa bu beldelerin başkanları CHP'li olduğu için mi çağırılmadı?

4- Toplantılara AK Partili, MHP'li İl Genel Meclisi üyeleri çağırılıyor, gayet normal; çünkü köylerdeki sorunları onlar daha iyi bilir. Sayın Valimizin CHP'nin de il Genel Meclisinde sekiz üyesi olduğunu bilmiyor mu, onlar neden çağırılmadı?

5- Amasya'mızda üç milletvekilimiz vardır. Bu toplantılara iki Milletvekili çağırılıyor, CHP Milletvekili neden çağırılmıyor?

Son günlerde Amasya ve ilçelerinde yukarıda belirttiğimiz durumlardan dolayı Amasyalı hemşerilerimiz üzülmüştür. Bizler CHP'li olarak her zaman her yerde haktan, adaletten ve eşitlikten yana olmuşuzdur.

Devlet Kurumlarının her siyasi partiye eşit mesafede olması gerektiğine inanmaktayız, Sayın Valimizden de bunu beklemekteyiz.” İfadelerini kullandı.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI