dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet
Bugun...



Öğretmenlerle Edebiyat Sohbetleri Devam Ediyor


facebook-paylas
Tarih: 03-05-2024 08:58

Öğretmenlerle Edebiyat Sohbetleri Devam Ediyor

Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, edebiyat ve düşünce dünyasının önemli isimlerini öğretmenlerle buluşturmaya devam ediyor. Son etkinliklerinden birinde Amasya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Özdemir, "Okuma Kültürü" üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşide, bireyin okumayı yaşamının bir parçası olarak benimsemesi ve hayat biçimine dönüştürmesi olan "Okuma Kültürü" üzerinde duruldu. Okuma çeşitleri, okuma ve dinleme pratikleri, bu eylemlerin püf noktaları gibi konular ele alındı. Günümüzde, hızlı yaşam koşullarında okumanın önemi vurgulanarak, sürekli değişen ve gelişen bilgiye ulaşmanın en etkili yollarından birinin okuma olduğu belirtildi.

Söyleşide, okumanın eğitim-öğretim sürecinde bilgiye erişim aracı olmasının yanı sıra keyifli ve entelektüel bir etkinlik olduğu vurgulandı. Prof. Dr. Mehmet Özdemir, kendi akademik çalışmalarından örneklerle Klasik Türk Edebiyatı ve Mesnevî gibi konuları da ele aldı.

Özdemir'in söyleşideki sunumuyla, Mevlânâ'nın evrensel düşünceleri ve tasavvufi öğretileri üzerinden insanlığın sorunlarını anlama ve çözme yolunda nasıl bir rehberlik sunduğu tartışıldı. Ayrıca, Klasik Türk Edebiyatı'nın altı asırlık bir kültürel birikime sahip olduğu ve medeniyetin anlam dünyasının zenginliğine katkı sağladığına dikkat çekildi.

"Edebiyat Akademisi" adı verilen etkinlikte, Prof. Dr. Mehmet Özdemir'in değerli edebiyat bilgilerini paylaşması büyük ilgi gördü. Katılımcılar, hocanın bilgilerinden ve deneyimlerinden faydalandıkları için teşekkür etti."







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI