dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet
Bugun...



Amasya'da Dünya Atletizm Günü Çocuk Şenliği Coşkusu


facebook-paylas
Tarih: 09-05-2024 09:14

Amasya'da Dünya Atletizm Günü Çocuk Şenliği Coşkusu

Amasya Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Dünya Atletizm Günü çerçevesinde büyük bir coşkuyla çocuk şenliği düzenledi. Kent merkezinde bulunan 12 Haziran Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen etkinliğe 8-11 yaş arası yaklaşık 400 çocuk katıldı.

Çocuklar, stadyumda birbirinden eğlenceli oyunlar ve spor etkinlikleriyle keyifli vakit geçirdiler. Bu özel gün, dünya genelindeki çocuk atletizm etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve Türkiye'nin de dahil olduğu Uluslararası bir etkinlikti.

World Athletics Kids Athletics Day kutlamaları, 7-10 Mayıs 2024 tarihlerinde dünya genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Amasya Atletizm İl Temsilcisi Umut Kutlu, etkinlikle ilgili şunları söyledi: "Bugün Dünya Atletizm Günü. Avrupa ve Dünya'nın birçok ülkesinde eş zamanlı olarak başlatılan Dünya Çocuk Atletizm Şenlikleri'nin bir parçasıyız. Amacımız, çocuklarımızı daha hareketli hale getirmek, masa başında geçirdikleri süreyi azaltmak ve fiziksel aktivitelerle ilgili farkındalık yaratmaktır."dedi.

Çocuklar arasında yapılan etkinliklere katılan 10 yaşındaki Hayrunisa Çakır, "Bugün dünya atletizm günü. Burada spor yaparak eğleniyoruz, çok mutluyum." diyerek memnuniyetini ifade etti.

Aynı şekilde, Toprak Ulaş da "Bugün dünya atletizm günü, burada spor yapıyoruz ve çok eğleniyoruz. top attık, koştuk, güzel vakit geçirdik" şeklinde duygularını dile getirdi.

Amasya'da gerçekleştirilen bu çocuk şenliği, sporun önemini vurgulamanın yanı sıra çocukların fiziksel aktivitelere katılımını teşvik etmeyi amaçladı.



HABER VİDEOSU








Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI