Bugun...



15. Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliği Coşkusu


facebook-paylas
Tarih: 01-05-2024 09:24

15. Bilim, Kültür, Sanat  ve Spor Şenliği Coşkusu

Amasya Üniversitesi 15. Geleneksel Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri büyük bir coşku ile başladı. Amasya Üniversitesi 15. Geleneksel Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliklerine katılan öğrencileri ve takımlarını tebrik ederek iyi eğlenceler dileyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Amasya Üniversitesi için canla başla çalıştıklarını söyledi.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı organizasyonuyla 29 Nisan-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan şenlik; spor müsabakaları, kulüp etkinlikleri, tiyatro gösterileri, yarışmalar, bilimsel-kültürel ve sanatsal etkinlikler ve sayısız konserle devam edecek.

Amasya Üniversitesi 15. Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliğinde oynanacak spor müsabakalarına 55 takım, 811 sporcu katılacak. Halı Saha Kadın-Erkek, Halı Saha Personel Voleybol, 3x3 Sokak Basketbolu ile bireysel branşlarda ise Masa Tenisi, Kort Tenisi, Satranç, Dart ve Geleneksel Okçuluk olmak üzere öğrenciler ve personeller arası müsabakalar düzenlenecek.

Amasya Üniversitesi 15. Geleneksel Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliklerinin açılış törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Kurt, Prof. Dr. Mehmet Kızılkaya, Genel Sekreter Osman Akbaş, Sağlık Kültür Spor Daire Başkan Vekili Öğr. Gör. Osman Kayhan ile akademik, idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Seremonisi Amasya Üniversitesi Mili Hâkimiyet Yerleşkesi Halı Sahasında gerçekleşen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’nin açılış konuşmalarıyla başladı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi Amasya Üniversitesi 15. Geleneksel Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri açılış konuşmasında; “Amasya Üniversitesi 15. Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliklerini başlatıyoruz. Öncelikle velinimetimiz olan sevgili öğrencilerimizi, akademik, idari personelimizi bahar şenliklerine yapmış oldukları katkılardan dolayı tebrik ediyorum. İnşallah müsabakaların sonunda dereceye girenlere madalyaları takmayı da Cenab-ı Allah bizlere nasip eylesin. Bu yıl bahar şenliklerinde ilk defa madalya uygulamasına geçtik, madalya törenlerimiz olacak. Birincilerimizin, ikincilerimizin ve üçüncülerimizin madalyaları hazırlandı.

Yakın tarihte Dr. Öğr. Üyesi Hüsniye Mayadağlı hocamızı kaybettik. Hocamız arkasında pek çok güzellik, pek çok öğrenci, pek çok akademik çalışma ve güler yüzler bırakarak dünya çilesini tamamladı. Hocamızı sonsuzluğa uğurladık. Hepimizin başı sağ olsun. Amasya Üniversitesine gelirken bir tane oğlum vardı ama şimdi 21 bin tane evladım oldu. Bundan dolayı hepinizin sağlığı, sıhhati, güvenliği malumunuz anne babalarımız ve devletimiz tarafından bizlere emanet edildi. Bu hususta aşırı bir hassasiyet içerisindeyiz. Her şey üniversitemiz her şey Amasya Üniversitesi ailesi için.

Malumunuz biz burada Bahar Şenliği yaparken dünyanın birçok yerinde büyük zulümler yaşanıyor. Başta Gazze olmak üzere, Uygur Türkleri ve Myanmar’daki kardeşlerimize uygulanan zulmü lanetliyoruz. Zalimler ama dünyada ama ahirette eninde sonunda hak ettikleri cezayı bulur. Biz aciz insanlar olarak bu zalimlerin cezalarını bu dünyada da çektiklerini görmek istiyoruz. Yoksa Cenab-ı Allah’ın adaletinden şüphemiz yok. Bununla beraber, batının çok büyük özgürlükler ülkesi olarak addedilen ülkelerinde, Gazze’deki olayları protesto etmek isteyen profesörlere, doçentlere ve gençlere nasıl zülüm ettiğini hep beraber medyadan takip ediyoruz. Batının özgürlük nutuklarının arkasında nasıl zorbalık yaptıklarını görüyoruz. Yani batının özgürlüklerinin kendilerinin istemedikleri yere kadar olduğunu bir kez daha gördük. Ülkemizde, üniversitelerimizde bahar şenliklerinde yapılacak etkinliklerden, sınav takvimine, öğrencilerimizin her ay yiyecekleri yemek menüsüne kadar kendilerinin belirlemesine kadar verilen güzel özgürlük örnekleri için Allah bu devletimize zeval vermesin diyorum.

Daha iyi bir Amasya Üniversitesi için hepimiz canla başla çalışıyoruz. Amasya Üniversitesi 15. Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından ilk müsabaka olan Eğitim Fakültesi ile Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık MYO arasında yapılacak maçın başlama vuruşu yine Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi tarafından gerçekleştirildi.

Program daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’nin öğrenci kulüplerinin açtığı stantları gezmesi ile devam etti.

15. Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliği’nin ilk günü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Şenlik Pilavı ikramı ve Araf Anadolu Rock Grubu tarafından sahnelenen konser ile sona erdi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI