Bugun...



Amasya'da 26 Okul ABİDE Araştırmasına Katılacak


facebook-paylas
Tarih: 01-05-2024 09:17

Amasya'da 26 Okul ABİDE Araştırmasına Katılacak

Amasya'da Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) araştırması, 13-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, il genelindeki 2 ilçe ve merkezde bulunan toplam 26 okulun ABİDE uygulamasına katılacağını duyurdu.

ABİDE araştırması, ilk kez 2016 yılında başlatılmış olup iki yıllık döngüler halinde devam ettiğini kaydeden Türkmen “Bu araştırma, 4.,8. ve 10. sınıf öğrencilerinin Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında üst düzey düşünme becerilerini değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Çoktan seçmeli ve açık uçlu soruların kullanıldığı araştırmada, öğrencilerin akademik becerileri yanı sıra ilgili derslerdeki başarıları ve etkileyen faktörler de incelenmektedir.

Araştırma kapsamında okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı anketler de uygulanmaktadır. Bu anketlerle öğrencilerin başarılarını etkileyen faktörler ve akademik becerileri daha detaylı bir şekilde analiz edilmektedir.

ABİDE 2024 uygulaması, Türkiye genelinde 2.326 okul ve 230.000 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Uygulama sonrasında öğrencilerin verdiği cevaplar, öğretmenler tarafından değerlendirilecek ve raporlanacaktır.

Bu araştırmanın amacı, öğrencilerin sahip olduğu bilgi ve becerileri değerlendirmek ve eğitim politikaları için önemli veriler sunmaktır. Ayrıca ABİDE araştırması, Türkiye'nin uzun vadeli eğitim hedeflerine ulaşmasına yönelik stratejik bir adımdır” dedi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI