Bugun...



Azerin’den Amasya’da Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümüne Özel Konser


facebook-paylas
Tarih: 20-03-2024 09:05

Azerin’den Amasya’da Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümüne Özel Konser

Azerbaycan devlet sanatçısı Azerin, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla geldiği Türkiye’de Amasya’da konser verdi.

Amasya Belediyesi’nin düzenlediği özel konserde sahne alan ünlü sanatçı, seslendirdiği şarkı, türkü ve marşlarla Amasyalıları coşturdu. Yavuz Selim Meydanı'ndaki konseri yaklaşık 10 bin kişi izledi. Vatandaşlar ellerindeki Türk ve Azerbaycan bayraklarını konser boyunca dalgalandırdı

Amasya'da bulunmaktan mutluluk duyan Azerin, "Bugün aldığımız her nefes önce Allah, 109 yıl önce bizim için orada son nefesini veren, tabii ki başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'yi geçilmez kılan şehit ve gazilerimizin, ulu ecdadın sayesindedir" dedi.

‘Onların azmi Cumhuriyeti kuran ruhtur’

Türk milletinin mürekkep kullanmadan kanla bir destan yazan ve 7 düvele öğreten Çanakkale şehitlerini rahmetle andığını söyleyen Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik konuşmasında şunları kaydetti;

“Bugün Türk Milletinin tarihinde önemli bir dönüm noktasını, bir milletin vatan savunmasının, mürekkep kullanmadan kanla bir destanın nasıl yazıldığını 7 düvele öğrettiği 18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. Yıl dönümünde aynı ruh, aynı inanç, aynı gururla Amasya meydanını dolduran Türk Milletinin asil evlatları, şehri Amasya’nın oğulları, kızları hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz, bu gurur gecesinde bizlere şeref verdiniz. Çanakkale Zaferi, tarih sahnesinde düşmanın yeneriz zannettiği bir milletin, azmi ve kararlılığıyla yazılan destansı bir hikâyedir. İngiliz subayının hatırasında “cesetler vardı, hepsi 15-16 yaşlarında. Ve hepsi gülüyordu, kaybedeceğimizi o gün anladım aslında” dediği emsali örneği görülmemiş bir hikâye. Binlerce kahramanın, toprağa gömülen binlerce şehidin, yaralanan gazinin azim ve cesaretiyle kazanılan bu zafer, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki kararlılığın simgesidir. Bu mücadelede emek veren, can veren başta Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Onların mücadele ruhu İstiklal savaşındaki ruhtur. Onların azmi Cumhuriyeti kuran ruhtur. Onların kararlılığı Karabağ’ı vatan yapan ruhtur. Şairin Asım’ın Nesli diyerek vücut buldurduğu bu ruh, sizinle yaşamalıdır, yaşamak zorundadır. Sizden sonra gelecek nesle bırakacağınız en önemli emanet budur. Bunu asla unutmayın, unutturmayın. Yaşayın ve yaşatın. Sizleri bir kez daha muhabbetle selamlarken, Türk Milletinin aziz şehitlerinin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Aziz ruhları şad olsun. Ve her zaman olduğu gibi, varlığımız Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadelerine yer verdi.

Başkan Çelik, konserin ardından Azerbaycan devlet sanatçısı Azerin’e günün anısına çiçek ve hediyeler takdim ederek teşekkür etti.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI