Bugun...



Beyin Fırtınası ve Yaratıcı Düşünme Yaklaşımları Semineri Düzenlendi


facebook-paylas
Tarih: 01-05-2024 09:14

Beyin Fırtınası ve Yaratıcı Düşünme Yaklaşımları Semineri Düzenlendi

Amasya Üniversitesi ile Türkiye Beyazay Derneğinin proje sahibi olduğu EuropeAid/167108/ID/ACT/TR/252 sayılı “Kadınlar Geleceği Yenilenebilir Enerji Yönüyle Kodluyor” isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında ‘Beyin Fırtınası ve Yaratıcı Düşünme Yaklaşımları’ konulu seminer düzenlendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Yavuz ile Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kara’nın konuşmacı olarak katıldığı seminer, Amasya Üniversitesinin akademik, idari personelinin yanı sıra Özel Amasya Sınav Anadolu ve Fen Lisesi ile Alptekin Anadolu Lisesinin idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri tarafından ilgiyle dinlendi.

Seminerin ilk konuşmacısı olan Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kara, “TRIZ, Rusça “Yaratıcı Problem Çözme Teorisi” anlamına gelen “Teoriya Resheniya Izobretatelskikh Zadatch” kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır.

TRIZ yöntemi, 1946 yılında Sovyetler Birliği Patent Ofisi’nde çalışmakta olan G. Saluovich Altshuller ve meslektaşları tarafından, dünya üzerinde var olan patentleri incelenmeleri ve ortak özelliklerine göre sınıflandırılması ile geliştirilmiştir.” Şeklinde konuştu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Yavuz ise, “TRIZ yönteminin 4 temel paradigması vardır: çelişkiler, ideallik, fonksiyonellik ve kaynakların kullanımı. Bu paradigmalar doğrultusunda TRIZ yöntemi 4 aşamalı olarak tanımlanmıştır. Bu aşamaların ilki sorunun tanımlanmasıdır. Problem belirlendikten sonra genel TRIZ sorunlarıyla karşılaştırılır ve eşleştirilir. Ardından bu sorunlara karşılık gelen genel TRIZ çözümü bulunur ve soruna ilişkin ideal çözüm geliştirilir.

Problem çözme yöntemi olarak TRIZ; gelişi güzel fikir toplanması üzerine kurulmuş beyin fırtınası gibi tekniklerin aksine; eski sistemlerin iyileştirilmesi ya da yeni sistemlerin tasarlanması için bilgi ve teknoloji tabanlı sistematik yaklaşımları kullanır.

Bu yüzden tahminden çok, eldeki verilerin en iyi değerlendirilmesine dayanır.” dedi. Amasya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI