Bugun...



Çanakkale Programında Tarihin Sayfaları Sahneye Taşındı


facebook-paylas
Tarih: 22-03-2024 09:16

Çanakkale Programında Tarihin Sayfaları Sahneye Taşındı

Serdar Zeren İlkokulu öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünü anmak adına okullarında muhteşem bir etkinlik düzenlediler. Okulun 4/B sınıfı öğrencileri, önceden titizlikle hazırladıkları programlarıyla velileri ve öğretmenleri büyülediler.

Sınıf öğretmenleri Ali Kirti'nin öncülüğünde, öğrenciler Kınalı Mehmet oyununu canlandırdılar. Sahnedeki performanslarıyla tarih sayfalarını yeniden canlandıran öğrenciler, izleyicileri duygulandırdı. Ardından İstiklâl Marşı Oratoryosu ile salona gurur ve coşku dalgaları yayıldı. Öğrenciler, marşın her bir satırını gönülden okuyarak milli duyguları en üst seviyede hissettirdiler.

Etkinlikte, öğrencilerin hazırladığı sinevizyon sunumu da büyük ilgi gördü. Çanakkale Savaşı'nın kahramanlık dolu anlarını, şehitlerin fedakarlıklarını ve destansı mücadelesini anlatan sunum, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Veliler, öğrencilerin performansını büyük bir beğeniyle izlediler ve onlara tam not verdiler. "Çanakkale Ruhu"nu derinden hisseden veliler, öğrencilerin milli ruh ve vatan sevgisiyle dolu performanslarını gururla izleyip alkışladılar.

Serdar Zeren İlkokulu'nun 4/B sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri, Çanakkale Deniz Zaferi'nin anlam ve önemini büyük bir özveriyle yaşatarak, tarihi bir anıt gibi gelecek nesillere aktardılar. Bu anlamlı etkinlik, öğrencilerin milli duygularını güçlendirmenin yanı sıra, tarih bilincini de pekiştirdi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI