Bugun...



Döneme Merhaba Türk Halk Müziği Konseri Gerçekleştirildi


facebook-paylas
Tarih: 28-02-2024 08:57

Döneme Merhaba Türk Halk Müziği Konseri Gerçekleştirildi

Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Turgay Coşkun ve saz sanatçıları, Amasya Üniversitesi öğrencilerine unutamayacakları bir akşam yaşattı.

Amasya Üniversitesi Güzel Sanatlar Müzik ve Kültür Kulübü’nün düzenlediği konserde, Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Turgay Coşkun Amasya Üniversitesi’nde sahne aldı. Amasya Üniversitesi “Döneme Merhaba” konserinde, Türk Halk Müziğinin en güzel eserleri, usta sanatçı Turgay Coşkun tarafından seslendirildi.

Turgay Coşkun’un seslendirdiği oyun havaları ile bahar dönemine hazırlanan öğrenciler, oturdukları yerlerden kalkarak halay çekti. Birçok türküde Türk Halk Müziği Sanatçısı Turgay Coşkun’a eşlik eden öğrenciler, bahar dönemine yüksek moralle giriş yaptı.

Amasya Türküsü Seslendirdi

Turgay Coşkun, Amasya Üniversitesinde verdiği konserinde Amasya’nın en sevilen türküsü “Tek Kapıdan Çıktım” türküsünü de seslendirdi. Türkiye’nin dört bir yanından üniversite eğitimi için Amasya’ya gelen öğrenciler, Amasya türküsüne eşlik etti.

Amasya Üniversitesi Millî Hâkimiyet Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, Amasya İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kurt, Genel Sekreter Osman Akbaş, il protokolü ve akademik-idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Konser sonunda Amasya Üniversitesi Rektörü Ahmet Hakkı Turabi, Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Turgay Coşkun’a çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti. Kendisi de Türk Dini Musiki Sanatçısı olan Rektör Turabi, bir sonraki konserde Coşkun’a sahnede eşlik etme sözü verdi.

Program saz sanatçılarına teşekkür belgelerinin takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI