Bugun...



Dr. Öğr. Üyesi Hüsniye Mayadağlı Son Yolculuğuna Uğurlandı


facebook-paylas
Tarih: 26-04-2024 08:56

Dr. Öğr. Üyesi Hüsniye Mayadağlı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hayatını kaybeden Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Hüsniye Mayadağlı’nın Cenaze Töreni Amasya Üniversitesi Rektörlüğü önünde yapıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Hüsniye Mayadağlı için düzenlenen Cenaze Töreni’ne ailesi ve yakınlarının yanı sıra Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Kurt, Prof. Dr. Mehmet Kızılkaya, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resul Çekin, Genel Sekreteri Osman Akbaş, Amasya Üniversitesi akademik ve idari personeli, mesai arkadaşları, öğrenciler ve sevenleri katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Hüsniye Mayadağlı için düzenlenen cenaze töreninde konuşan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, “Amasya Üniversitesi ailesi olarak üzüntümüzü yaşıyoruz. Sevgili Hüsniye Mayadağlı hocamız dünya çilesini tamamlamış, ahiret yolculuğuna çıkmış bulunuyor. Biz hocamızın arkasında bıraktıkları olarak güzel bir insanı uğurlamanın acısı içerisindeyiz. İnsanın dünyada yaptıkları ve ahirete giderken bıraktığı sadakalar vardır. Bizler sadakanın sadece maddi yönlerini görüyoruz ama bu maddi sadakalarının yayınında insanın devam eden sadakaları da

vardır. Bunların başında arkada bıraktığı ve hiçbir zaman bitmeyecek olan sadakası evlatlarıdır. Görüyoruz ki hocam arkada güzel bir sadaka-i cariye bırakmış güzel evlatlar bırakmış, güzel bir eş bırakmış. Diğer yandan bir akademisyen olarak, bir ilim insanı olarak arkada bıraktığı sadaka-i cariyeleri öğrencileri, talebeleri var. Hüsniye hocamız yüzlerce, binlerce öğrencisini arkasında sadaka olarak bıraktı. Diğer yandan bir ilim insanının arkada bıraktığı diğer bir sadakası eserleridir. Bu eserleri hocam arkasında bıraktı. Cennete doğru inşallah menzili mübarek, makamı cennet olsun

yolculuğa çıktı. Bize düşen bundan sonra hocamızı güzel bir şekilde anmak, güzel bir şekilde uğurlamaktır. Dolayısıyla bir vazifemiz vardır, helalleşmektir. Hocamıza Allah'tan rahmet kederli ailesine, yakınlarına ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyor, hakkımızı helal ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Hüsniye Mayadağlı’nın cenazesi, Fatih Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Samsun Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI