Bugun...



En Değerli Yetkinlik Belgesine Sahip Oldu


facebook-paylas
Tarih: 03-05-2024 09:31

En Değerli Yetkinlik  Belgesine Sahip Oldu

Uluslararası standartlardaki eğitim, tarama ve test süreçlerini başarı ile tamamlayan Amasya Üniversitesi, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası ve Bayrağını teslim aldı. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası, bilişim teknolojileri alanında en değerli yetkinlik belgesi olarak biliniyor.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi yaptığı açıklamada, “Tüm çalışanlarımıza ve öğrencilerimize daha güvenli bir bilişim hizmeti sunmak amacıyla bir dizi yeni önlem ve uygulamayı hayata geçiren Amasya Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, bilgi güvenliği konusundaki yetkinliğini uluslararası düzeyde belgelendirmek için 13 Mart 2024 tarihinde TÜRKAK tarafından akredite edilen CTR Belgelendirme Firmasınca dış tetkik sürecine tabi tutuldu. Yapılan denetimlerde bilgi güvenliği konusunda gerekli kriterleri taşıdığı tespit edilen Üniversitemize, bilişim teknolojileri alanında en değerli yetkinlik belgesi olan “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası”nın verilmesi kararlaştırıldı.

Başarıyla tamamlanan dış tetkik sürecinin ardından 13.03.2024 tarihi itibariyle ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasını ve Bayrağını teslim alan Amasya Üniversitesi, bilgi güvenliği konusundaki yetkinliğini uluslararası düzeyde belgelendirmiş oldu. Bu bağlamda başarılı çalışmalarından dolayı, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Murat Kurt, Prof. Dr. Mehmet Kızılkaya, Genel Sekreterimiz Osman Akbaş, Bilgi İşlem Daire Başkanımız Metin Taşkın olmak üzere, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli ve emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI