dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet casino
Bugun...



Fatih İlkokulu Öğrencileri Ebru Sanatıyla Buluştu


facebook-paylas
Tarih: 20-05-2024 09:16

Fatih İlkokulu Öğrencileri  Ebru Sanatıyla Buluştu

Amasya'da, sanatın büyülü dünyasıyla tanışan Fatih İlkokulu 3-E sınıfı öğrencileri, ebru sanatıyla unutulmaz bir deneyim yaşadı. Öğrenciler, öğretmenleri Ayfer Ünal'ın rehberliğinde, ebru sanatının inceliklerini keşfettiler ve kendi yaratıcılıklarını kâğıda yansıttılar.

Öğrenciler, ilk olarak ebru sanatının temel prensiplerini öğrenerek başladılar. Renkli boyaları suyun yüzeyine serpme teknikleriyle ebru sanatının baş döndürücü dünyasına adım attılar. Ardından, kağıdı yavaşça suyun üzerine yerleştirerek oluşan eşsiz desenleri kağıda aktardılar. Her bir öğrenci, kendi tarzını yansıtan ve benzersiz eserler ortaya çıkardı.

Öğrencilerden Bera Yeşilyurt, ebru sanatını deneyimlemesi hakkında, "İlk defa yaptım. İlk önce boyaları parmağımızla serptik. Sonra kâğıdı üzerine koyduk. Kâğıdı çekerken bir sanat eseri ortaya çıkıyor. Çok güzel oluyor." dedi.

Başka bir öğrenci Betül Gök ise, "Ebru sanatını yaptık. Fırçalarla boyaları yaydık, şekil verdik ve kâğıdı çıkardık. Çok güzel şekiller çıktı. Çok heyecanlandım. Daha önce böyle bir sanat olduğunu duymamıştım. Hem arkadaşlarımın yaptıklarına şaşırdım hem de arkadaşlarımız bizim yaptıklarımıza şaşırdı. Çok güzeldi." şeklinde konuştu.

Ebru sanatının renkli dünyasına adım atan öğrenciler, sanatın kendilerinde uyandırdığı heyecanı uzun süre unutmayacaklarını belirttiler.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI