Bugun...



Geleceğin Sürücülerine Trafik Eğitimi Veriliyor


facebook-paylas
Tarih: 19-04-2024 09:11

Geleceğin Sürücülerine  Trafik Eğitimi Veriliyor

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü, geleceğin sürücüleri olan öğrencilere trafik eğitimi vermeye yönelik olarak kurulan "Trafik Eğitim Parkuru"nda faaliyetlerini sürdürüyor.

Trafik Eğitim Parkuru, Amasya İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde özel bir platformda öğrencilere trafik kurallarını uygulamalı olarak öğretmek amacıyla kurulmuştur. Bu haftaki konuklar, kent merkezinde bulunan Serdar Zeren İlkokulu 3/E sınıfı öğrencileri ve öğretmeni olmuştur.

Öğrenciler, trafik parkurunda hem eğlenerek vakit geçiriyor hem de trafik kurallarını öğreniyorlar. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis memurları, ilkokul, lise ve anasınıfı öğrencilerine trafik kurallarını öğretmek için çaba harcıyorlar. Merkez ve ilçelerdeki farklı okullardan gelen öğrenciler, trafikte uyulması gereken kuralları uygulamalı olarak gösterilen mini sokaklar ve trafik işaretleri ile tanışıyorlar.

Minik sürücüler, kurulan temsili trafik alanında trafiğe çıkarak ilk deneyimlerini kazanıyorlar. Bu uygulama sayesinde bilinçli sürücülerin yetiştirilerek, trafik kazalarının önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü, geleceğin sürücülerine trafik eğitimi verme misyonunu sürdürerek, toplumun güvenliği ve trafik bilincinin artırılmasına katkı sağlamaya devam edecektir.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI