dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet
Bugun...



Öğr. Gör. Ahmet Bilen Akademik Vaaz Verdi


facebook-paylas
Tarih: 07-05-2024 08:54

Öğr. Gör. Ahmet Bilen Akademik Vaaz Verdi

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından organize edilen ‘Akademik Vaazlar’ programının dokuzuncusu Öğr. Gör. Ahmet Bilen’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde gerçekleşen programda Öğr. Gör. Ahmet Bilen Camii Musikisinde Kuran Tilaveti konulu vaazında, “Camii Musikisi, Türk Din Musikisinin ilk ve en önemli bölümünü oluşturan bir türdür. Camide ibadet öncesi ve ibadet sırasında ve ibadetten sonra icra edilen ses musikisinden ibarettir. Bu musikideki esas amaç; ibadetlerin manevi zevk ve heyecanını yükseltmek, ibadet estetiğimize bir ruh katmak amacıyla yapılır. Burada asıl olan musiki icra etmek veya bir sanat ortaya koymak ve musiki icrasını ön plana çıkarmak değil, tamamen ibadet

amaçlı olduğu içindir ki, yapılan ibadetin ruhuna ters düşmemesi temel prensip olarak kabul edilmektedir. Kur’an-ı Kerimin tertil ile okunması, Cenâb-ı Hakk’ın bir emridir.” dedi. Daha sonra Bilen, Kur’an-ı Kerim tilavetinin son dönemde yapılan çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Cuma namazının kılınmasının ardından program sona erdi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI