Bugun...



Siberay Ekipleri, Anaokulu Öğrencilerini Bilinçlendiriyor


facebook-paylas
Tarih: 19-04-2024 09:07

Siberay Ekipleri, Anaokulu Öğrencilerini Bilinçlendiriyor

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, siber suçlarla mücadele kapsamında farkındalık faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede, özellikle anaokulu öğrencilerine yönelik önemli bir bilgilendirme etkinliği gerçekleştirildi

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü SİBERAY görevlileri tarafından farkındalık faaliyetleri kapsamında Çeribaşı Cami Kuran Kursu anaokulu öğrencilerine yönelik "teknoloji bağımlılığı, ekran kullanımı, dijital oyun bağımlılığı ve çeşitli konularda" bilgilendirme gerçekleştirildi.

Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, teknoloji bağımlılığı, ekran kullanımı, dijital oyun bağımlılığı gibi konularda bilgi ve farkındalık oluşturmayı hedefledi.

Öğrencilere yönelik düzenlenen seminerde, internetin faydalı ve zararlı yönleri, siber zorbalıkla baş etme stratejileri, sosyal medya platformlarında dikkat edilmesi gereken noktalar ve teknoloji bağımlılığının belirtileri üzerinde duruldu. Öğrencilere, dijital dünyada karşılaşabilecekleri tehlikeler konusunda bilinç kazandırılarak, güvenli internet kullanımı konusunda örneklerle anlatıldı.

Bu tür bilgilendirme faaliyetlerinin, genç yaşta teknolojiyle tanışan çocukların bilinçli ve güvenli bir şekilde dijital ortamı kullanmalarına katkı sağlamak amacıyla büyük önem taşıdığı belirtilirken, Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin gerçekleştirdiği bu etkinlikler, toplumun her kesimini bilinçlendirerek siber suçlarla mücadelede daha etkili bir işbirliği ortamı oluşturmayı amaçlıyor.



HABER VİDEOSU








Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI