dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet casino matadorbet
Bugun...



“19 Mayıs 1919’dan, 19 Mayıs 2024’e, Ya İstiklal Ya Ölüm”


facebook-paylas
Tarih: 20-05-2024 09:10

“19 Mayıs 1919’dan, 19 Mayıs 2024’e, Ya İstiklal Ya Ölüm”

Atatürkçü Düşünce Derneği Amasya Şube Başkanı Cihan Sancak, “19 Mayıs 1919 kavurucu bir güneş Samsun’dan Anadolu’ya yayılırken içindeki özgürlük ve bağımsızlık ateşinin tüm dünyayı kavuracağını İşgalci Emperyalistler tahmin dahi edememişlerdi.” Dedi.

Sancak yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “19 Mayıs 1919 sabahı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki heyet işgal altındaki Samsun’a Anadolu kuvvetleri ile oluşacak bir mücadele ön görmüşlerdi, önemli olan Anadolu’nun örgütlenmesidir.

Tam Bağımsız Türkiye yolunda Ya İstiklal Ya Ölüm diyerek yola çıkan yurtseverlerin, kahraman Türk ulusunun ayağa kalkışının, şahlanışının başlangıcıdır 19 Mayıs.

Artık işgal kuvvetlerine, Emperyalizme karşı kahramanca verilecek Bağımsızlık mücadelesine Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde şartlar ne olursa olsun son Türk ölünceye kadar devam edilecektir

‘’Ya İstiklal Ya Ölüm’’ diyerek çıkılan yolda ‘’ordular İlk Hedefiniz Akdeniz’’ ‘Sizlere Ölmeyi Emrediyorum’’ diyen Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk ulusu emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır.

Bu öyle bir zaferdir ki dünyada bir eşi benzeri yoktur. Bu öyle bir zaferdir ki emperyalizme, sömürüye karşı kazanılmış ilk ve tek zaferdir. Bu öyle bir zaferdir ki tüm dünya mazlum milletlerine örnek olmuştur.

Dünya diktatörlükle, krallıkla, padişahlıkla yönetilirken cumhuriyetle yönetilen bir Türk devleti kurularak padişahların, kralların, diktatörlerin sarayları çökertilmiş, tahtlarını kaybetmişler, mazlum milletlere kendi kaderlerini kendilerinin tayin edebileceğini, sömürünün yok olabileceğini, kendi bağımsızlık mücadelesini vererek yenilmez olanların yenileceğini yok olacağını göstermiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk öyle bir Cumhuriyet kurmuştur ki, Cumhuriyetin tapusunu, koruma ve kollama görevini Türk gençliğine emanet etmiştir.

İşte 19 Mayıs 1919 emperyalizmin yenilgisini getiren yolun başlangıcıdır. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Ne Mutlu Türküm Diyene.” Diye konuştu.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI