![]() |
Tweet |
Amasya’da kış hazırlıkları şimdiden başladı, taze asma yaprakları evlerde salamura için hazırlanıyor.
Yüzevler Mahallesinde de kadınlar bağlardan topladıkları ya da üreticiden satın aldıkları taze asma yaprakları imece usulü ile kışlık salamura için hazırlıyorlar. Kadınlar ilk olarak yaprakları üst üste gelecek şekilde dizme işlemi yapıyorlar. Dizme telaşının ardından yapraklar, tuzlu suyla dolu şişe cam kavanoz ya da plastik bidonların içlerine konularak ağızları iyice sıkıştırıldıktan sonra kış aylarına kadar bekletiliyor.
"MAHALLE SAKİNLERİ TOPLANIP BİRİBİRİMİZE YARDIM EDİYORUZ
Yüzeveler Mahallesinde hazırlık yapan kadınlar pazardan aldıkları asma yapraklarını kış için hazırladıklarını belirterek, "Yaprakları bazen bahçelerimizden bazen de pazardan üreticiden parayla satın alıyoruz. Komşularımızla bir araya gelerek birlikte destekliyoruz ve bidonlara yada leğenlere yerleştiriyoruz. Sonra üzerine bolca tuz koyup üzerine kaynamış suyu döküyoruz ve tuza salamura yatırıyoruz. Üzeri kapalı durumda 2-3 gün bekledikten sonra yine deste halde cam kavanozlara yada küçük plastik bidonlara sulu şekilde koyup ağzını kapatıyoruz. Kışın hem kendi evimizde yemeklik olarak kullanıyor hem de başka şehirlerde yaşayan çocuklarımıza akrabalarımıza gönderiyoruz. Salamura yapraklarından Amasya’nın meşhur lezzeti baklalı dolma, zeytinyağlı sarman yapıyoruz afiyetle yiyoruz" dediler.
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler casino siteleri
fındıkzade escort ,büyükçekmece escort ,türbanlı escort ,avcılar escort ,esenyurt escort ,silivri escort