dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet cinsel sohbet omegle tv türk sohbet deneme bonusu dini sohbetler sohbet islami sohbet muzik indir cinsel sohbet omegle tv türk sohbet islami sohbet deneme bonusu Penis Enlargement Turkey Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Labioplasti Ankara Kızlık Zarı Dikimi Ankara Lazer Epilasyon Konya Dudak Dolgusu Ankara Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara
Bugun...



Dr. Koç, “Sağlık İçin Tuz Tüketimine Dikkat Edelim"


facebook-paylas
Tarih: 23-05-2024 09:09

Dr. Koç, “Sağlık İçin Tuz Tüketimine Dikkat Edelim

Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Koç, vatandaşların sağlığı için tuz tüketimine dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayarak, aşırı tuz alımının birçok hastalığın temelinde yer aldığını belirtti.

Dr. Koç, Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiyesine uygun olarak günlük tuz tüketim miktarının 5 gram olduğunu dile getirdi. Ancak Türkiye'de yapılan çalışmaların, önerilen değerin üzerinde tuz tüketildiğini gösterdiğini ifade etti.

Aşırı tuz tüketiminin, hipertansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunma şansını azalttığını vurgulayan Dr. Koç, özellikle hipertansiyonun kalp hastalıklarının önde gelen risk faktörlerinden biri olduğunu belirtti.

Dr. Koç'un açıklamalarına göre, Türkiye'de aşırı tuz tüketimini azaltmak amacıyla 2011 yılından beri "Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı" uygulanmaktadır.

Tuzun, besinlerin doğal bileşenlerinden biri olduğunu ve sodyum klorür içerdiğini belirten Dr. Koç, aşırı tuz tüketiminin kan basıncını yükselttiğini ve birçok hastalığın oluşumunda etkili olduğunu söyledi.

Dr. Koç, aşırı tuz içeren besinlerin başında hazır soslar, atıştırmalık ürünler, tuzlanmış kuruyemişler, turşular, salamura besinler ve aromalı/aromasız gazlı içeceklerin geldiğini ifade etti.

Tuz tüketimini azaltmak için alınabilecek önlemleri de sıralayan Dr. Koç, yemeklerde kullanılan tuz miktarının azaltılması, baharatlar ve doğal lezzetlendiricilerin tercih edilmesi, hazır besinlerin etiketlerinin okunması ve daha az tuz içeren alternatiflerin seçilmesi gerektiğini belirtti.

Son olarak, Dr. Koç, tuz tüketiminin sağlığımız için önemli olduğunu ancak dengeli ve kontrollü bir şekilde olması gerektiğini vurgulayarak, sağlıklı yaşam için vatandaşların tuz tüketimine dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI