dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet casino
Bugun...



Engelliler Haftası'nda Duyarlılık Çağrısı Yaptı


facebook-paylas
Tarih: 11-05-2024 09:13

Engelliler Haftası'nda  Duyarlılık Çağrısı Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, toplumun her bireyin eşit haklara sahip olması ve toplumsal yaşamda aktif rol alması gerekliliğini vurgulayan Karagöz, “Toplumların huzur ve mutluluğu, her bireyin doğuştan gelen haklarını kullanabilmesi, eşit imkanlardan yararlanabilmesi ve geleceğe güvenle bakabilmesiyle mümkündür. Bu sebeple engelli ve engelsiz tüm vatandaşların hak ve sorumluluklarının bilincinde olmaları, yetenekleri doğrultusunda toplumsal yaşamda aktif rol almaları ve üretime katkı sağlamaları büyük önem taşımaktadır.

Engelli bireylerin yaşadığı zorlukların çözümü ve sosyal hayata katılımlarının artırılması için toplumsal düzeyde kararlılıkla çalışmalar hayata geçirilmelidir. Engellilerimizin toplumla bütünleşmelerini engelleyen bazı sorunların varlığı hepimizin malumudur.  Yaşanan zorlukların aşılması, önyargıların ortadan kaldırılması ve engelli bireylerin potansiyellerinin ortaya çıkarılması amacıyla toplum olarak daha duyarlı olmamız gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki engelli bireylerin en büyük beklentisi, toplumsal farkındalıktır. Bu sebeple tüm vatandaşların bu konuda bilinçlendirilmesi, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak en önemli adımdır. Sosyal devlet anlayışı ile engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek, onların da toplumun birer parçası olduğunu, toplum hayatından eşit ve üretken birer birey olmaları için herkesin görevi olduğunu unutmamalı, her bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlayarak, engelli vatandaşlarımıza karşı her zaman duyarlı olmalıyız. Engelli vatandaşlarımıza sadece bir hafta değil, tüm yaşamları boyunca sahip çıkmalıyız. Kendimizi onların yerine koyarak düşünmeli ve engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız.

Ülkemizin en önemli duyarlılıklarından biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası’nda daha da artması dileğiyle, Engelliler Haftası'nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum’ dedi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI