dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet casino matadorbet
Bugun...



“Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun”


facebook-paylas
Tarih: 20-05-2024 09:05

“Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Karagöz, mesajında 19 Mayıs 1919'un Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, bu anlamlı günü gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Karagöz, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bugün; Türk Milleti’nin tarihinde dönüm nokta bugün; Türk Milleti’nin tarihinde dönüm noktası olarak Samsun’da atılan ilk adımın 105. yıl dönümünü bir kez daha gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 19 Mayıs 1919; dönemin sömürgeci güçlerince dayatılan esaret altındaki bir geleceği reddederek, milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Atatürk’ün cumhuriyetle taçlanacak bağımsızlık mücadelesine başladığı gündür. Yurdumuzun dört bir yandan işgal altına alındığı ve vatanın işgalci güçler tarafından taksim edildiği bir dönemde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a gelmiş ve kurtuluş ateşini yakarak yorgun ve umutsuz bir milleti zafere inandırmıştır. Türk milleti, hürriyetini zincire vurmak isteyen işgal planlarına karşı amansız bir mücadele vermiş, al bayrağımızı Anadolu’nun her köşesinde bir daha inmemek üzere tüm ihtişamı ile dalgalandırmıştır.

Türk Milleti’nin kaderini çizen bu önemli gün, Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiş ve Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. 19 Mayıs, yalnızca bir bayram değil, aynı zamanda gençliğe verilen büyük bir değerin, güvenin ve sorumluluğun simgesidir. Atatürk, gençliği milletin geleceği olarak görmüş ve onlara şu sözlerle seslenmiştir: "Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz." Tarih boyunca toplumları ayakta tutan en büyük güç gençlik olmuştur. Hangi ülke genç kuşakların yetişmesine büyük önem vermişse daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Bu nedenle; gençlerimizi kendine güvenen, donanımlı, bilgili, demokrasiye inanan, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir. Atatürk ilke ve inkılapları gençlerin önünde en doğru rehber olarak durmaktadır. Atatürk yolundan sapmadan yetişen bir gençliğin başaramayacağı hiçbir şey yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle; bağımsızlık mücadelemizin 105. yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü ve silah arkadaşlarını, vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, gençlerimizin, sporcularımızın ve tüm halkımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.’ dedi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI