Bugun...



Müzeleri 3 Günde 10 Bin Kişi Ziyaret Etti


facebook-paylas
Tarih: 15-04-2024 09:06

Müzeleri 3 Günde  10 Bin Kişi Ziyaret Etti

Amasya Belediyesine ait 3 müze ve 2 ören yerini toplamda 3 günlük bayram boyunca 10 bin kişi ziyaret etti.

Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi, Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp Müzesi, Şeyh Hamdullah hüsnü hat müzesi, harşena kalesi ve kral kaya mezarlarını 3 günlük bayram boyunca 10 bin kişi ziyaret etti.

9 günlük Ramazan Bayramında Obilet uygulamasına göre en çok bilet satılan illerden Amasya’da müze ve ören yerleri yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edildi.

Yerli ve yabancı turistler Amasya Belediyesine ait Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi, Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp Müzesi, Şeyh Hamdullah hüsnü hat müzesini ve ören yerleri olan Harşena Kalesi ve Kral Kaya mezarlarını da ziyaret etti. Bayramın ilk 3 günü toplamda 10 bin kişi bu yerleri ziyaret etti.

Belediyemize ait 5 müzemizi 3 günlük bayram boyunca 10 binden fazla yerli ve yabancı turist ziyaret etti diyen Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, “Bayramın ilk günü müzelerimiz kapalıydı, ikinci ve üçüncü günü açıktı. Açık olan 2 günde Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzemizi, Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp Müzemizi, Şeyh Hamdullah Hüsnü Hat müzemizi, ören yerlerimiz olan Harşena kalemizi ve Kral Kaya mezarlarımızı 10 binden fazla yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

8 bin 500 yıllık tarihi ve 14 medeniyete ev sahipliği yapan Amasya’mızı Turizm açısından daha da geliştirerek ülkemizin önemli kültür turizm alanlarından biri yapmayı hedefliyoruz.” Dedi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI