dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet casino matadorbet
Bugun...



SOHAYKO'dan Amasya’da Yaşananlara Tepki


facebook-paylas
Tarih: 20-05-2024 09:11

SOHAYKO'dan Amasya’da Yaşananlara Tepki

Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği (SOHAYKO) Başkanı Elçin Yasin Yılmaz  Amasya’nın Suluova İlçesi’nden et entregre tesisinde kayıta alınan görüntülerle ilgili açıklamada bulundu.

SOHAYKO Başkanı Elçin Yasin Yılmaz , “Suluova ilçesinde bulunan bir et entegre testinde geçtiğimiz pazar günü kayıt edildiği iddia edilen video kanları dondurdu. Gördüğümüz vahşet üzerine tüm yaşam Hakkı savunucuları ve hayvan hakları savunucularının ruhu derinden yaralandı. Ne yazık ki Türkiye'nin her yerinde bu durumları görebiliyoruz mezbahalar ciddi anlamda denetlenmeli, 7/24 kamera kayıtları ile izlenmelidir.

Bir ineği kafasına baltayla vura vura öldürenlerin ciddi anlamda ceza almaları gerekir. Bu yeni Türkiye için utanç verici bir görüntü hele ki son teknoloji ile donatıldığını iddia eden biri et entegre tesisinde bu vahşete göz yumulması orada çalışan sahibinden çaycısına kadar herkesin sorumlu olduğu bir durumdur. Veteriner hekimin buna göz yumması kabul edilemez. İş yeri sahibinin buna göz yumması kabul edilemez. Sorumlu müdürün buna göz yumması asla kabul edilemez. Orada bu suçu işleyenlerle birlikte bu kişilerin de mutlak suretle cezalandırılması gerekiyor. 2022 yılında Mardin'de yine aynı şekilde bir kasabın ineğin kafasına balyozla vura vura öldürdü. Kızıltepe’de meydana gelen o vahim vakada da 3 kişi tutuklandı. Bu vahşetinde Mardin Kızıltepe’de meydana gelen o vahşetten hiçbir farkı yok, bunun sorunlarını derhal tutuklanması gerekir. Burası bir et entegre tesisi olduğu için ve kamera kayıtları bulunduğu için son yıllara ait bütün kayıtların incelenerek kaç hayvanın böyle bir işkenceye maruz kaldı, kaç hayvanın böyle öldürüldüğünün de tespit edilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Yılmaz ihbar veren ihbarcının mesajlaşma uygulaması üzerinden kendileri ile irtibata geçildiğine, numarasının tamamen gizli olduğuna açıklamasında yer verirken, bu utanç verici durumla alakalı olarak jandarmanın tahkikat başlattığını en kısa sürede bu kişilerin gereken cezayı almalarını da sözlerine ekledi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI