dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet casino matadorbet
Bugun...



Vali Doruk, Geleneksel Türk Sanatları Merkezini Ziyaret Etti


facebook-paylas
Tarih: 17-05-2024 09:13

Vali Doruk, Geleneksel Türk Sanatları Merkezini Ziyaret Etti

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Hatuniye Mahallesinde bulunan Geleneksel Türk Sanatları Merkezini ziyaret etti. Vali Doruk, ziyareti sırasında merkezde verilen çeşitli kurslar hakkında bilgi aldı.

Geleneksel Türk Sanatları Merkezinde düzenlenen dekoratif süsleme, rölyef sanatı, yağlıboya resim, filografi, çini ve el nakışı kursları hakkında usta öğretici ve kursiyerlerle sohbet eden Vali Doruk, her bir sanat dalının detayları ve kursiyerlerin çalışmalarını yakından inceledi. Usta öğreticiler, Vali Doruk’a kursların içeriği, katılımcıların ilgi düzeyi ve yapılan çalışmalar hakkında kapsamlı bilgiler sundu.

Vali Yılmaz Doruk, ziyareti sırasında “Geleneksel Türk sanatları, kültürümüzün önemli bir parçasıdır ve bu sanatların yaşatılması büyük önem taşımaktadır. Burada yapılan çalışmaların, hem sanatsal değerlerimizin korunması hem de yeni nesillere aktarılması açısından son derece değerli olduğunu görmekten memnuniyet duyuyorum,” dedi.

Merkezdeki kursiyerlerle de sohbet eden Vali Doruk, onların deneyimlerini ve görüşlerini dinleyerek, sanatla ilgilenmenin kişisel gelişim ve toplumsal bağlar açısından önemine vurgu yaptı. Kursiyerlerin çalışmalarını takdir eden Doruk, bu tür eğitim faaliyetlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

Ziyaret, Vali Yılmaz Doruk’un merkezdeki çalışmaların devamı ve geliştirilmesi için desteklerini ifade etmesiyle sona erdi. Geleneksel Türk Sanatları Merkezindeki bu tür faaliyetlerin, Amasya’nın kültürel mirasına önemli katkılar sağladığı vurgulandı.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI