dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet casino
Bugun...



“14 Mayıs Eczacılar Günü Kutlu Olsun”


facebook-paylas
Tarih: 14-05-2024 09:06

“14 Mayıs Eczacılar Günü Kutlu Olsun”

Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, 14 Mayıs Eczacılık Günü münasebeti ile kutlama mesajı yayımladı. Eczacılık mesleği ülkemizde önemli bir meslek grubunu oluşturmakta olduğunu ifade eden Dr. Koç mesajında; “İnsanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olan Eczacılık mesleği ülkemizde de önemli bir meslek grubunu oluşturmaktadır.

Topluma sağlık hizmetlerinin ulaştırılmasında önemli bir yeri oluşturan bu meslek mensupları ilacın üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar her safhada görev ve sorumluluk bilinciyle hareket eden birinci basamak sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olan eğitimli bilgili donanımlı sağlık lisansiyerleridir. Ülkemizde yaklaşık otuz bin civarında Eczacılarımız hastanelerimizde, kamu kurumlarında, serbest eczanelerde ve ilaç sanayinde halkımızın sağlığının korunması ve geliştirilmesi için çalışıyor, hizmet üretiyor. Ülkemizde yaşlı nüfus artışı ile birlikte kronik hastalıklar da artma eğilimi göstermektedir. İlaç konusunda deneyimli ve yetkin bir sağlık personeli olan eczacılarımız, vatandaşlara danışmanlık hizmeti, sağlıklı yaşam önerileri hizmetinde bulunarak başta kronik hastalıklar olmak üzere birçok hastalık ve sağlık problemlerinin takibinde önemli rol oynuyor ve birinci basamak ve koruyucu sağlık hizmetlerinde aktif görev alıyorlar. 14 Mayıs’ı eczacılığın anlam ve öneminin hatırlanmasına, mesleğe emek ve gönül vermiş, çok değerli hizmet ve gayretleriyle değer kazandırmış, katkı sağlamış eczacılarımızın anılmasına bir vesile saymaktayız.

Tüm eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılık Günü'nü bir kez daha tebrik ediyor, sağlımıza verdikleri değerli katkılardan dolayı hepsine şükranlarımızı sunuyoruz’ diye konuştu.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI