dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet casino
Bugun...



Baharın Müjdecisi Hıdırellez, Amasya'da Piknikle Karşılandı


facebook-paylas
Tarih: 07-05-2024 09:08

Baharın Müjdecisi Hıdırellez, Amasya'da Piknikle Karşılandı

Amasya'da Yuvacık Köyü'nde kadınlar, baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez Bayramı'nı geleneksel bir şekilde kutladılar. Her sene olduğu gibi bu sene de bir araya gelen kadınlar, piknik yaparak ve unutulmaya yüz tutmuş gelenekleri yaşatarak bu özel günü kutladılar.

Ayşegül Aydın, köylerinin her sene Hıdırellez Bayramı'nda piknik yaptığını belirtti ve bu günün Türk dünyasında önemli mevsimlik bayramlardan biri olduğunu açıkladı. Hıdırellez gününün, Hızır ve İlyas'ın buluştukları gün olarak kabul edilerek kutlandığını dile getirdi. Aydın, çocuklarıyla birlikte keyifli bir piknik yaptıklarını ve herkesin çok mutlu olduğunu söyledi.

Köy Sakinlerinden Semiha Türkmen ise, Anadolu'da tabiatın canlanmasını, toprağın bereketlenmesini ve dertlerden kurtulunmasını simgeleyen Hıdırellez gününü piknik yaparak kutladıklarını ifade etti. Köylerinde her sene bu özel günü piknik yaparak geçirdiklerini ve bu geleneği çocuklarıyla sürdürdüklerini belirtti. Türkmen, piknik ve kutlama geleneğinin birlik ve beraberliği pekiştirdiğini ve bu senede piknik yaparak Hıdırellez Bayramı'nı kutlayabilmelerinin mutluluğunu dile getirdi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI