dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet casino
Bugun...



Polisler Yaşlı Kadını Dolandırılmaktan Son Anda Kurtardı


facebook-paylas
Tarih: 11-05-2024 09:11

Polisler Yaşlı Kadını Dolandırılmaktan Son Anda Kurtardı

Amasya’da polis sayesinde, telefon dolandırıcılarının tuzağına düşürdüğü bir kişi, son anda kurtarıldı.

Olay öğle saatlerine Yüzevler Mahallesi’nde meydana geldi. Dolandırıcılar, telefonla arayıp kendilerini savcı olarak tanıttıkları V.Y.’yi yalanlarla korkutarak hesaplarına para yatırmalarını istediler. Panikleyen V.Y, hemen durumu mahalle muhtarına anlattı. Mahalle muhtarının ihbarı üzerine olay yerine giden Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri V.Y’i dolandırılmasını engelledi. 

V.Y ile görüşen ekipler, kendisini savcı olarak tanıtan bir kişinin, FETÖ'ye karıştıklarını ve birçok dosyası biriktiğinin aklamak için hesaba para yatırmalarını, yatırmaması halinde kızının bile aklanamayacağı bilgisini vererek, bu nedenle de bankada altın hesabında olan 46 bin liralık altını bozdurduğu ve maaşı ile birlikte dolandırıcıların hesabına 54 bin TL yatırmak üzere olduğunu söyledi.

Ekipler dolandırıcıların tekrar araması üzerine dolandırıcıları tespit edilmesi için V.Y’nin dolandırıcılarla sohbet edip oyalamasını istediler.

DOLANDIRICI İLE YAŞLI TEYZENİN KONUŞMASI KAMERADA

Telefonla arayan dolandırıcı yaşlı kadını telefonda korkutarak , “Sizi son kez uyarıyorum, sizde yoruldunuz bizde yorulduk. Devlet elinden geldiğince size yardımcı olmaya çalışıyor. Bankaya gidin görevliye az önce geldim bu parayı yatırın borcum var yeğenime beni arayıp duruyor. Ben çok yoruldum, ben yaşlıyım bana yardımcı olun bende evime döneyim diyeceksin’diye talimatlar verdi.

 Ekipler, dolandırılmak üzere olan V.Y’ye devlet kurumlarının hakim, savcı veya polis sıfatıyla kimseden para talep etmeyeceği konusunda uyarıda bulundular. Bunun üzerine verilen hesaba parayı yatırmayan V.Y. dolandırılmaktan kurtulurken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

DOLANDIRICILAR ANNEMİ İKNA EDİP PARAYI BANKADAN ÇEKTİRMİŞLER

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine teşekkür eden V.Y’nin kızı Ayşenur Tiryaki, “Dün gündüz vakti annemi aramışlar. Bana annem akşam söyledi. Çünkü, kimseye haber verme diye bayağı annemi korkutmuşlar. Fötö suç örgütüne karıştınız, adınıza birikmiş dosyalarınız var sizi bundan aklamamız için bizim hesabımıza para göndermeniz gerekiyor demişler. Annemde bankaya gitmiş bankada para olmadığı için banka görevlileri paranızı yarın verebiliriz deyince annem geri dönmüş. Telefondaki kişi de anneme o zaman yarın sizi ararız deyip telefonu kapatmışlar. Bu sabah da yine annemi telefonla arıyorlar. Onun üzerine annemde maalesef bankaya gidip parasını çekmiş. Mahalle muhtarımıza konuyu anlatınca muhtar da direk polisi çağırmış. Şimdilik annemin bir zararı yok. Annemi o kadar çok korkutmuşlar ki “birine haber verirsen kızında bu örgüte bulaşır bir daha onu da aklayamazsın” gibi şeyler söylemişler. Annem muhtara muhtarda polis ekiplerine haber vermeseydi, belki annemin o bankadan çektiği para gitmişti. Belki değil kesin o para gitmişti, çünkü annemi o kadar iyi ikna etmişler ki ben dün dolandırıcı arayanlar dediğim halde bile annemi ikinci defa ikna ederek bu parayı bankadan çektirmişler bir gün sonra. Polisler gelip annemle konuşmasaydı annem asla onların dolandırıcı olduklarına inanmazdı. Polis ekiplerine de annemi kurtardıkları için teşekkür ediyorum’dedi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI