dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet casino
Bugun...



“Tedavi Edilmeyen Epilepsi Günlük Yaşamı Kısıtlıyor”


facebook-paylas
Tarih: 13-05-2024 08:57

“Tedavi Edilmeyen Epilepsi Günlük Yaşamı Kısıtlıyor”

Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Senem Sezikli,, epilepsinin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu vurgulayarak, hastalık hakkında önemli bilgiler paylaştı. Sezikli, "Epilepsi hastalığı, tedavi edilebilen bir hastalıktır. Epilepsi hastalığının tedavisinin temel hedefi, nöbetleri azaltmak veya kontrol altına alabilmek için uygun ilaç tedavisi planlamaktır" dedi.

Epilepsi, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen bir hastalık olup, nöbetler beklenmedik bir şekilde ortaya çıkabilmekte ve birkaç dakika sürebilmektedir. Tedavi edilmediği takdirde nöbetlerin tekrarlanabileceğini belirten Sezikli, bu durumun insanların günlük yaşamını etkilediğini ve aktivitelerini kısıtladığını vurguladı.

Sezikli, epilepsinin beyin fonksiyonlarını etkileyen bir nörolojik bozukluk olduğunu ifade ederek, "Beyinde meydana gelen anormal elektriksel aktiviteler sonucu, epilepsi nöbetleri ortaya çıkar" şeklinde açıkladı.

Hastalığın belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında da bilgi veren Sezikli, "Epilepsi hastalığının belirtileri kişiden kişiye, nöbet türüne ve şiddetine bağlı olarak farklılık gösterir. Kontrolsüz kas kasılmaları, bilinç kaybı veya bayılma hissi, hızlı göz hareketleri, konuşma bozuklukları ve anlama güçlüğü gibi şikâyetler sık görülen belirtiler arasında yer alır. Epilepsi hastalığı, tedavi edilebilen bir hastalıktır. Epilepsi hastalığının tedavisinin temel hedefi, nöbetleri azaltmak veya kontrol altına alabilmek için uygun ilaç tedavisi planlamaktır. Bazı hastalarda, diyet değişiklikleri, yaşam tarzı değişiklikleri veya cerrahi müdahaleler gerekebilir" ifadelerini kullandı.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI