dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet casino matadorbet
Bugun...



Vekil Karagöz Tasarruf Tedbirlerini Eleştirdi


facebook-paylas
Tarih: 17-05-2024 09:15

Vekil Karagöz Tasarruf  Tedbirlerini Eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada hükümetin tasarruf tedbirlerini sert bir dille eleştirdi. Vekil Karagöz, hükümetin tasarruf tedbirlerinin esnafları hedef aldığını belirterek, esnafların yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

"TASARRUF TEDBİRLERİ ESNAFI HEDEF ALIYOR"

Reşat Karagöz, konuşmasında hükümetin tasarruf tedbirlerinin yazlık ve kışlık saraylar ile uçak filoları yerine kooperatiflerden kredi çeken esnafları hedef aldığını söyledi. Karagöz, "Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerinden kredi kullanan yaklaşık bir milyon esnafımızın kredilerinin faiz oranları 1 Mayıs 2024 itibariyle geriye dönük olarak artırılmıştır. Türkiye maalesef sözüne, sözleşmesine ve attığı imzaya sadık olmayan bir iktidar ile karşı karşıyadır," dedi.

"FAİZ ARTIŞLARI ESNAFI ZORLUYOR"

Esnafların faiz artışları nedeniyle büyük zorluklar yaşadığını ifade eden Karagöz, "Esnaflarımız işine geldiğinde faize 'nas' gözüyle bakan, işine gelmediğinde faizleri artıran bu beceriksiz yönetimden bıkmış durumda. Esnaflara kullandırılan kredilerin faiz oranlarını iki katı oranında artırmak, ayakta durmaya çalışan esnaflarımızın ölüm fermanı olmuştur," şeklinde konuştu.

"İKTİDAR ELİNİ ESNAFIN CEBİNDEN ÇEKMELİ"

Karagöz, hükümetin esnaflar üzerindeki baskısını sona erdirmesi gerektiğini vurguladı ve şöyle devam etti: "İktidar elini esnafın cebinden çekmeli ve verdiği ihalelerle zengin ettiği yandaşların kasasına bakmalıdır. Verilen bu yanlış karar tekrar gözden geçirilerek, kepenk kapatmayla karşı karşıya kalan esnaflarımıza destek olacak adımlar atılmalıdır."

"YANLIŞ KARARLAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"

Son olarak, Karagöz, hükümeti yanlış kararlarını gözden geçirmeye ve esnaflara destek olmaya çağırdı. Esnafların yaşadığı ekonomik zorlukların dikkate alınması gerektiğini belirterek, bu tedbirlerin esnafların faaliyetlerini sürdürebilmesi için bir zorunluluk olduğunu ifade etti.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI