Bugun...



El Emeğiyle Üretilen Küçük Ahşap Yayıklara Büyük İlgi


facebook-paylas
Tarih: 27-04-2024 09:08

El Emeğiyle Üretilen Küçük  Ahşap Yayıklara Büyük İlgi

Amasya’nın Fethiye Mahallesi'nde, tarih ve kültür zengini bir atmosferde, el emeği ahşap mutfak ürünleri öne çıkıyor. Özellikle yayıklar, ustaların özenle işlediği ve küçük boyutlu olanlarıyla dikkat çeken başlıca ürünler arasında yer alıyor. Geleneksel yayıklar, içine dökülen serin su veya ayran ile hem gözleri hem de damakları şenlendiriyor.

Eskiden her evin vazgeçilmezi olan yayıklar, lezzetli tereyağlarını çıkarmak için kullanılırdı. Bu süreç, aynı zamanda muhabbetin de bir parçasıydı. Ancak zamanla teknoloji ilerledikçe, elektrikli yayıklar gibi yeni ürünler piyasaya çıktı. Ancak eski ustalar, geleneksel ustalıklarını sürdürerek küçük sebil şeklindeki yayıkları yeniden popüler hale getirdi. Önlerine eklenen çeşmeler, müşterilere tarlada veya bağda serin su veya ayran için kullanım kolaylığı sunuyor.

Salgın sonra insanların doğal olan her şeye yöneldiklerini belirten ustalar, “Eskiden her evin vazgeçilmezi olan yayıklar, lezzetli tereyağlarını çıkarmak için kullanılırdı. Bu süreç, aynı zamanda muhabbetin de bir parçasıydı. Ancak zamanla teknoloji ilerledikçe, elektrikli yayıklar gibi yeni ürünler piyasaya çıktı. Ancak geleneksel ustalığımızla küçük sebil şeklindeki yayıkları yeniden popüler hale getirdik. Önlerine eklenen çeşmeler, müşterilere tarlada veya bağda serin su veya ayran için kullanım kolaylığı sunduk. Özellikle salgın sonrası, sağlıklı ürünlere olan talep arttı ve küçük yayıklarımızda ilgi görüyor” dediler.

Ayrıca küçük yayıkların odalara veya mutfaklara hoş bir atmosfer kattığını ve dekorasyon açısından da estetik bir görünüm kattığı içinde satın alanlarında olduğunu belirttiler.



HABER VİDEOSU








Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI