Bugun...



Kuşkonmaz Tezgahlarda Yerini Aldı


facebook-paylas
Tarih: 19-04-2024 09:05

Kuşkonmaz Tezgahlarda Yerini Aldı

Sebzelerin kralı olarak anılan baharın gelişiyle yavaş yavaş tezgahlardaki yerini almaya başlayan kuşkonmaz, yoğun talep görüyor. Kalp, sindirim sistemi ve kemik sağlığına pek çok faydası olduğu söylenilen kuşkonmaz, bağı 65 liradan alıcı buluyor.

Doğal ortamda kendiliğinden yetişen ve genellikle kırsal kesimde oturan vatandaşlar tarafından toplanan kuşkonmaz tezgâhlarda yerini aldı. Sadesi ve yumurtalı olarak tüketilen kuşkonmaz, Amasya Semt Pazarlarında 65 liradan alıcı buldu. Amasya’da kuşkonmaz, menevcer gibi birçok ismi olan kuşkonmaz otu köylüler tarafından toplanıp semt pazarlarında baharın müjdecisi olarak biliniyor.

Kuşkonmaz, dünya mutfağının vazgeçilmez sebzelerinden biri olarak görülüyor.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR, YOĞUN TALEP GÖRÜYOR

Vatandaşların kuşkonmaza ilgisi olduğunu söyleyen pazar esnafı Yıldıray Eser, “Kuşkonmaz Amasya’mızın dağlarında yetişiyor. Amasya’da kuşkonmaz, menevcer ismi ile de bilinir. Çok faydalı bir bitki tezgâhlarımızda da ilgi görüyor. Birçok faydası var, bilmeyenlere de bilsinler alsınlar diye biz tanıtıyoruz. Sonra’da hiç sormadan alıyorlar.  İçeriği sayesinde kemik ve karaciğer sağlığına iyi geliyormuş, hamilelere faydası varmış. Zamanı gelince hemen hamileler bizden gelip kuşkonmaz satın alıyorlar. Spor yapan ve zayıflamak isteyen müşterilerimiz tüketiyor. Kansere, kemoterapi alan müşterilerimiz kuşkonmaz çıkar çıkmaz gelir bizden alırlar. Diyabete, bağırsağa, kemiğe, kansızlığa, unutkanlığa kısacası her derde deva bir bitki. Say say faydaları bitmeyen doğadan gelen mucize diyorlar. Satışlarımız da iyi çok şükür, herkesi tezgahımıza bekliyoruz” dedi.

Pazara alışverişe gelen vatandaşlar önümüzdeki haftalarda kuşkonmazın bollaşmasıyla fiyatların düşmesini beklediklerini dile getirdi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI