Bugun...



Ölgün, “İhtiyaca Göre Atama Şart!"


facebook-paylas
Tarih: 27-04-2024 08:58

Ölgün, “İhtiyaca Göre Atama Şart!

Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Mustafa Ölgün, "Öğretmen Atamaları İhtiyaca Göre Belirlenmeli, Atamalarda Mülakat Uygulamasına Son Verilmelidir!" dedi.

Ölgün, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bir televizyon programında öğretmen atamaları ve mülakat uygulamalarıyla ilgili yaptığı açıklamalara değindi. Bakan Tekin'in önceki açıklamalarına atıfta bulunarak, 2024 öğretmen atamalarının, öğretmen ihtiyacının çok altında ve sınırlı sayıda gerçekleşeceğini belirtti. Öğretmen açığı sorununun son yıllarda artarak devam ettiğine ve bu durumun eğitim kalitesini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Branş bazında öğretmen açığının 100 binin üzerinde olduğunu ifade eden Ölgün, 90 bine yakın ücretli öğretmen istihdam edildiğini ve birçok alanda öğretmen ihtiyacının bulunduğunu vurguladı.

Öğlgün, 2022 ve 2023 yıllarındaki KPSS sınavlarına katılan öğretmen adaylarının sayılarına rağmen yapılan atamaların yetersiz olduğunu ve öğretmen açığının giderilmediğini belirtti. Ataması yapılmayan öğretmenlerin meslek dışında işlerde çalışmaya zorlandığını ve bu durumun utanç verici olduğunu dile getirdi.

Ayrıca, sözlü sınavların ve mülakatların adil olmadığını ve torpile yol açtığını savunan Ölgün, öğretmen atamalarında ve kamu personeli alımlarında mülakat uygulamasının terk edilmesi gerektiğini vurguladı. Talepleri arasında en az 150 bin öğretmen atamasının yapılması ve atamaların ihtiyaca göre gerçekleştirilmesi yer aldı.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI