Bugun...



Turizm Potansiyeli Dünyaca Tanınmalı


facebook-paylas
Tarih: 22-04-2024 09:14

Turizm Potansiyeli  Dünyaca Tanınmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Reşat Karagöz, Turizm Haftası münasebetiyle Amasya'nın turizm potansiyeli ile ilgili bir mesaj yayımladı. Karagöz, Amasya'nın sahip olduğu doğal güzellikler, tarihi miras ve zengin mutfağıyla dünyanın önde gelen turizm destinasyonları arasında yer alması gerektiğini vurguladı.

Karagöz, Amasya'nın dört mevsim turizme uygun doğası, tarihi ve kültürel mirası ile dikkat çektiğini belirtti. Şehrin, tarihi yapıları ve efsanelere konu olmuş yerleriyle turistleri adeta büyülediğini ifade etti.

Vekil Karagöz mesajında; “Yaz ve kış turizmine uygun doğası, medeniyetlerin bıraktığı kültürel miras, dillere destan zengin mutfağı ve daha saymakla bitmeyecek pek çok bileşen Türkiye’yi dünyanın önde gelen turizm potansiyelli ülkeleri arasına sokar. Köklü tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan Amasya, sahip olduğu güzellikler ile dört mevsim turizmin dolu dolu yaşanabileceği gözde bir kenttir. Amasya’mızın yalnızca Türkiye’de değil dünyada da tanınması ve turistlerin cazibe merkezi olarak turizm sektöründen hak ettiği payı alabilmesi için Meclis çatısı altında çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir.

Sokaklarında tarih kokan şehir Amasya, Yeşilırmak Nehri'nin kıyısında yer alan yalı boyu evleriyle, doğal güzellikleri ve mistik atmosferiyle herkesi adeta büyüler. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel açıdan da eşsiz bir zenginliğe sahiptir.  Ferhat ile Şirin’in efsanelere konu olmuş aşkına ev sahipliği yapan ilimizde,  Amasya Kalesi, Pontus Kral Mezarları, Gök Medrese gibi önemli tarihi yapılar şehzadeler şehri Amasya’nın cazibe gözde turistik mekanlarındandır. Bu denli köklü bir kültür mirasına sahip olan ilimiz Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Marka Kent” olarak ilan edilmiş olup, turizm sektörüne emek veren hemşerilerimiz marka kent olmanın vermiş olduğu sorumluluğu eksiksiz bir biçimde yerine getirmektedir. Sahip olduğu doğal ve kültürel varlıkların turizme kazandırılması ve turizmin ilimizde çok daha ileri seviyelerde olması, biz Amasyalıların haklı olarak en büyük hedefi ve hayalidir.

Bacasız sanayi olarak tanımlanan turizm sektörümüzde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Turizm Haftası' dolayısıyla; içinde bulunduğumuz yılın Amasya’mızda bulunan bütün turizm değerlerinin ön plana çıkarılacağı bir yıl olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.  Amasya'yı görmeyen herkesi, doğanın, tarihin ve kültürün ışıklarını Amasya'da yeniden keşfetmeye davet ediyorum. Ayrıca, 2024 turizm sezonunun ülkemize, milletimize ve turizm sektöründe yer alan otel, acente ve tüm işletmelere bereketli olmasını diliyorum’dedi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI