dini sohbetler sohbet elektronik sigara islami sohbetler islami sohbet muzik indir islami sohbet
Bugun...



Basın Özgürlüğü Gününü Kutladı


facebook-paylas
Tarih: 04-05-2024 09:24

Basın Özgürlüğü  Gününü Kutladı

Amasya Belediye Başkanı Avukat Turgay Sevindi, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Sevindi mesajında; “Dünya Basın Özgürlüğü Günü 3 Mayıs 1993 ten bu yana Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun almış olduğu bir kararla tüm dünyada kutlanmaktadır.

Basın; bireyin ve toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda haber alma, bilgilendirme, aydınlatma ve insan hakları ile temel hak ve özgürlüklerin gelişmesine katkıda bulunmakla görevlidir.

Hepimiz biliyoruz ki, basın  demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru, haber alma ve yayma özgürlüğünün en temel aracıdır. Oysa ülkemizde genel olarak ifade özgürlüğü, özel olarak da basın özgürlüğü  açısından sistematik olarak sorunların yaşandığı bir ülke konumundadır. Sayı olarak yüzün üzerinde basın mensubu bugün tutuklu veya gözaltındadır. Bu nedenle basın mensuplarımız da görevlerini tedirginlik içinde yapmaya çalışmaktadırlar.

Çok yakında basınımızın da haber alma ve yayma görevini özgürce yapacağı günlerin geleceği düşüncesi ile tüm basınımızın ve basın mensuplarımızın "Dünya Özgür Basın Günü" kutlarım’ dedi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI