Bugun...



“Türkiye'nin Aydınlanma Yolunda Mihenk Taşıdır”


facebook-paylas
Tarih: 19-04-2024 09:08

“Türkiye'nin Aydınlanma  Yolunda Mihenk Taşıdır”

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Türkiye'nin aydınlanma sürecinde önemli bir kilometre taşı olan Köy Enstitüleri'nin kuruluşunun 84. yıl dönümü dolayısıyla bir konuşma yaptı.

Vekil Karagöz, konuşmasında, "84 sene önce bugün, 17 Nisan 1940 tarihinde Türkiye'nin aydınlanması yolunda mihenk taşı olan Köy Enstitüleri kurulmuştur." diyerek sözlerine başladı. Köy Enstitüleri'nin, genç Cumhuriyet'in yüz akı olduğunu vurgulayan Karagöz, bu enstitülerin Anadolu köylerine eğitimi götürerek modern Türkiye Cumhuriyeti'nin inşasında kilit bir rol üstlendiğini belirtti.

Köy Enstitüleri'nde yetişen on binlerce öğretmenin, aydınlanmanın meşalesini Anadolu'nun dört bir yanına taşıdığını ifade eden Karagöz, "Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayalini kurduğu aklı hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştiren Köy Enstitüleri, eğitimin gücü ve önemini gözler önüne sermiştir." şeklinde konuştu.

Köy Enstitüleri'nin vizyonunun dönemin çok ötesinde olduğunu vurgulayan Karagöz, bu enstitülerin mimarı olan Hasan Ali Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç gibi aydınları saygı ve minnetle andıklarını dile getirdi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI