Bugun...



Başhekim Köroğlu’ndan Sıcak Hava Uyarısı; Böbrek Yetmezliği Riski Artabilir!


facebook-paylas
Tarih: 25-04-2024 09:04

Başhekim Köroğlu’ndan Sıcak Hava Uyarısı; Böbrek Yetmezliği Riski Artabilir!

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan sıcaklıklar, sağlık uzmanlarını uyarıyor. Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ayşegül Köroğlu, özellikle şeker hastalarının sıvı kaybının böbrekleri olumsuz etkileyebileceği konusunda dikkat çekti.

Uzman Dr. Köroğlu, sıcak havalarda artan sıvı kaybına bağlı olarak böbreklerin daha hassas hale geldiğini belirtti. Şeker hastalığı ve gizli şeker hastalığı olan kişilerin normalden daha fazla su kaybedebileceğini vurgulayan Uzman Dr. Köroğlu, bu kişilerin sıvı tüketimine dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti. Ayrıca, beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmelerini ve protein ve yağdan fakir, daha çok sebze ve meyve içeren bir diyeti tercih etmelerini önerdi

Özellikle 50 yaş ve üzeri kişiler için güneşin en etkili olduğu saatler olan 12.00 ile 16.00 arasında aşırı derecede güneşe maruz kalmamaları gerektiğini belirten Uzman Dr. Köroğlu, bu yaş grubundaki bireylerin sıvı kaybının böbrek yetmezliğine hızla ilerleyebileceğini ifade etti.

Uzman Dr. Köroğlu şeker hastalarının ve yaşlıların sıcak havalarda daha dikkatli olmaları ve vücutlarının ihtiyacı olan sıvıyı düzenli olarak alması önem taşıdığını kaydetti. Ayrıca, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını sürdürmek ve aşırı güneşe maruz kalmaktan kaçınmanın  böbrek sağlığını korumak için önemli adım olduğunu söyledi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI