Bugun...



Öğrencilere 112 Acil Sağlık Hizmetleri Eğitimi Verildi


facebook-paylas
Tarih: 02-05-2024 09:06

Öğrencilere 112 Acil Sağlık Hizmetleri Eğitimi Verildi

Amasya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı İl Ambulans Servisi Başhekimliği personeli, "Yaşama Yol Ver" farkındalık etkinlikleri çerçevesinde, Gümüşhacıköy Işık İlkokulu ve Şehit Teğmen Ahmet Çıtak İlkokulu 1. sınıf öğrencilerine önemli bir eğitim verdi.

Etkinlik kapsamında, öğrencilere 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin önemi hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Özellikle trafikte ambulansa yol verme konusu üzerinde durularak, hangi şartlarda ve nasıl iletişim kurulması gerektiği konusunda öğrencilere bilgilendirme yapıldı. Bu sayede, öğrencilerin olumlu tutum ve davranış geliştirmeleri hedeflendi.

İl Ambulans Servisi Başhekimliği personeli, öğrencilere acil sağlık hizmetlerinin nasıl çalıştığını anlatırken, özellikle trafik kazalarında ambulansın hızla ulaşması için diğer araç sürücülerinin nasıl davranması gerektiği konusunda önemli ipuçları paylaştı.

Bu tür eğitimlerin, toplumda sağlık bilincinin artırılması ve acil durumlarda doğru davranışların sergilenmesi açısından büyük önem taşıdığı belirtildi. Amasya İl Sağlık Müdürlüğü, benzer etkinliklerle halkın sağlık bilincini artırmaya ve toplumun daha güvenli bir şekilde hareket etmesini sağlamaya devam edeceğini vurguladı.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI