Bugun...



Miniklere Beslenme Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi Verildi


facebook-paylas
Tarih: 01-05-2024 09:05

Miniklere Beslenme Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi Verildi

Amasya İl Sağlık Müdürlüğü'nün Sağlıklı Hayat Merkezi personeli, Kumru Hatun Anaokulu'nda sağlıklı yaşamın temellerini atan çocuklara yönelik önemli bir eğitim programı düzenledi. Diyetisyen Saliha IŞIK ve Diş Hekimi Mehmet Fatih Çekin, öğrencilere sağlıklı beslenme ve ağız-diş sağlığı konularında bilgilendirici ve eğlenceli bir sunum gerçekleştirdi.

Eğitim programı kapsamında, çocuklara dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemi anlatıldı. Diyetisyen Saliha IŞIK, renkli ve ilgi çekici görseller eşliğinde, sebzelerin ve meyvelerin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurguladı. Ayrıca, fast food ve abur cubur gibi sağlıksız besinlerin zararları hakkında bilgilendirme yapılarak, çocuklara sağlıklı yaşam alışkanlıklarının önemi aktarıldı.

Daha sonra söz alan Diş Hekimi Mehmet Fatih Çekin, çocukların ağız ve diş sağlığının korunmasının önemine değindi. Doğru diş fırçalama teknikleri ve düzenli diş kontrolü yapmanın gerekliliği hakkında bilgi verdi. Çocuklara, diş sağlığını korumanın ne kadar önemli olduğu anlatılarak, diş çürüklerinden korunma yöntemleri paylaşıldı.

Eğitim programı boyunca öğrencilerin ilgisi ve dikkati oldukça yüksekti. Çocuklar, eğitimde öğrendikleri bilgileri merakla dinlediler ve sorular sordular. Diyetisyen ve diş hekimi, çocukların sağlıkla ilgili bilinçlenmesine ve doğru alışkanlıklar kazanmasına katkıda bulundu.

Kumru Hatun Anaokulu Müdürü, Amasya İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederek, bu tür eğitim etkinliklerinin devamını diledi. Sağlık eğitimlerinin çocukların hayatlarında önemli bir yer işgal ettiği ve erken yaşlarda kazanılan sağlık bilincinin ilerleyen yaşlarda da devam ettiği vurgulandı. Bu tür etkinliklerin, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmek adına büyük önem taşıdığı belirtildi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI