Bugun...



Öğrencilere Sağlıklı Beslenme ve Ağız Diş Sağlığı Eğitimi Verildi


facebook-paylas
Tarih: 29-04-2024 09:02

Öğrencilere Sağlıklı Beslenme ve Ağız Diş Sağlığı Eğitimi Verildi

Amasya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi personelleri, Zeynep Hatun Anaokulu öğrencilerine sağlıklı beslenme ve ağız diş sağlığı konularında eğitim verdi.

Diyetisyen Saliha Işık ve Diş Hekimi Mehmet Fatih Çekin'in rehberliğinde gerçekleşen etkinlikte, öğrencilere sağlıklı beslenmenin önemi ve günlük hayatta uygulanabilir ipuçları aktarıldı. Diyetisyen Işık, çocuklara dengeli bir beslenme düzeninin fiziksel ve zihinsel sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurgulayarak, sebze ve meyve tüketiminin önemini özellikle vurguladı.

Ayrıca, Diş Hekimi Çekin, çocuklara diş sağlığının korunması için alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi. Doğru diş fırçalama teknikleri, düzenli diş hekimi kontrolleri ve şekerli yiyecek ve içeceklerin tüketimindeki sınırlamalar konularında öğrencilere pratik bilgiler aktarıldı.

Zeynep Hatun Anaokulu yönetimi, bu tür etkinliklerin öğrencilerin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını geliştirmelerine yardımcı olduğunu belirtti. Öğrenciler de etkinliğin interaktif ve eğlenceli olduğunu ifade ederek, öğrendikleri bilgileri günlük yaşamlarına entegre etmek için söz verdiler.

Sağlıklı Hayat Merkezi yetkilileri, toplumun her kesimine sağlık bilincinin yayılması ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının geliştirilmesi adına benzer etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Bu tür etkinliklerin çocuklara erken yaşlarda sağlıklı alışkanlıklar kazandırarak toplum genelinde sağlık bilincinin artmasına katkı sağlaması bekleniyor.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI